Učenici OŠ “Diša Đurđević” otputovali na razmenu učenika u Sankt Peterburg

Učenici Osnovne škole “Diša Đurđević” iz Novog Medoševca otputovali su u Rusiju u sklopu razmene učenika koju je inicirala nastavnica ruskog jezika Danijela Pavlović. Sedam učenika i četiri nastavnice biće gosti kolegama iz Osnovne škole “598” iz Sankt Peterburga. Tokom sedmodnevnog boravka u Rusiji, učenike očekuju priredbe, obilazak grada i svih znamenitosti i druženje sa vršnjacima. Povratak je planiran za 9. april.

Kontakt sa školom “598” iz Sankt Petreburga inicirala je nastavnica ruskog jezika Danijela Pavlović, pa se tako i došlo na ideju da se realizuje put sedmoro učenika u Rusiju. Tokom svog boravka učenici će imati priliku da upoznaju bogatu istoriju ove zemlje i druže se sa svojim vršnjacima, sa kojima su već ostvarili kontakt putem društvenih mreža.

Aleksandra Milić, nastavnica engleskog jezika
Aleksandra Milić, nastavnica engleskog jezika

Učenike su na put u Rusiju pored roditelja ispratili i predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Sinđelić i njegov zamenik Miloje Živanović. Oni su im poželeli srećan put i lep provod u prijateljskoj zemlji Rusiji.

Bojan Sinđelić, predsednik GO Lazarevac
Bojan Sinđelić, predsednik GO Lazarevac

Učenici Osnovne škole “Diša Đurđević” boraviće u Sankt Peterburgu sedam dana, planirano je da se vrate u Lazarervac u utorak 9. aprila. Njihovi vršnjaci iz Rusije će, kako je ranije dogovoreno, posetiti našu zemlju i školu u Novom Medoševcu tokom sledeće godine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA