BeogradLazarevacPolitikaVesti

Udruženje građana “Lokalna samoorganizacija“ – Novi članovi iz Lazarevca

Unija Roma i udruženje “Budućnost Lazarevca“ u koaliciji sa udruženjem građana “Lokalna samoorganizacija“ iz Beograda pod sloganom “Pobedimo stranke, izglasajmo narod“  organizovali su u lazarevačkom restoranu “Gnezdo“ akciju prikupljanja potpisa za učešće na predstojećim izborima za odbornike skupštine Grada Beograda.

Cilj ovih udruženja je da pređu cenzus i dobiju svoje predstavnike u beogradskoj skupštini, ojačaju svoje koalicione partnere na lokalu i pripreme ih za lokalne izbore 2020. godine.

Prikupljanje potpisa za učešće na izborima za odbonike skupštine Grada Beograda organizovalo je udruženje građana “Lokalna samoorganizacija“ iz Beograda u saradnji sa lokalnim partnerima Unijom Roma i udruženjem “Budućnost Lazarevca“. Koordinator Unije Roma Goran Stanojević istakao je značaj ovakvog udruživanja za nacionalne manjine.

Predstavnik udruženja “Budućnost Lazarevca“ Rajko Ranković naveo je ciljeve ovog udruženja u narednom periodu.

Milan Avramović predsednik i osnivač Udruženja građana “Lokalna samoorganizacija“ rekao je da ovo udruženje želi da prvi put samostalno izađe na izbore. Trenutno okuplja 17 udruženja, sa ciljem da ovim izlaskom na izbore ojačaju lokalne organizacije i punu svoju snagu pokažu na lokalnim izborima 2020. godine.

Milan Avramović
Milan Avramović

Ciljevi su nam da biračko telo koje je ne samo neopredeljeno, već i razočarano, po ko zna koji put iznevereno u političkom životu, dobije šansu da glasa za predstavnike iz svog komšiluka, zapravo za one predstavnike koji se nisu stranački iskomprovitovali ni na koji način – dodao je Avramović.

Kako piše u proglasu ovog udruženja ono nije politička stanka, ni pokret, čine ga stanovnici Beograda koji žele da donose odluke, sređuju svoj kraj, rešavaju lokalne probleme i pomažu drugima. Ovo udruženje se neće baviti visokom politikom a kako piše u proglasu nisu ni za ni protiv: Evropske unije, istoka i zapada, ideologija, komunizma i demokratije, drugih naroda i manjina.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA