Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ doniralo do sada preko četiri tone čepova

U organizaciji Udruženja građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ po deseti put organizovana je akcija „Čep za hendikep“ tokom koje je prikupljeno oko pola tona čepova. Čepovi su donirani organizaciji „Čep za hendikep“ iz Zrenjanina sa kojim ovo udruženje sarađuje od samog početka. Tokom deset akcija Lazarevčani su donirali oko četiri tone čepove a zahvaljući ovim akcijama 116 osoba sa invaliditetom dobilo je ortopedska pomagala.

Čepovi akcija

Za samo jedno ortopedsko pomagalo neophodno je prikupiti oko tonu čepova. Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ organizovalo je deset akcija prikupljanja recikliranih čepova a zahvaljujući članovima udruženja, savesnim građanima i školskim ustanovama sa teritorije GO Lazarevac, donirano je preko četiri tone čepova. Pored humane note, ova akcija akcenat stavlja i na očuvanje životne sredine a sama činjenica da ovi čepovi mogu nekome olakšati život, daje nam dodatan podstrek da nastavimo dalje, kaže Jelena Gajić iz UG „Ujedinjeni za Lazarevac“.

Jelena Gajić
Jelena Gajić

Organizacija „Čep za hendikep“ iz Zrenjanina sarađuje sa lazarevačkim udruženjem od samog početka. Zahvaljući njihovoj saradnji mnoga deca dobila su ortopedska pomagala a udruženje građana je naš značajan partner u ovoj priči, kaže Zoran Martinov iz organizacije „Čep za hednikep“.

Čep za hendikep

Cilj projekta „Čep za hendikep“ jeste podizanje svesti javnosti o mogućnosti reciklaže čepova, koji su inače izrađeni od posebne plastike, jer se novcem prikupljenim na taj način kupuju ortopedska pomagala za osobe sa invaliditetom na teritoriji cele Srbije. Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ tokom cele godine prikuplja čepove za ovu akciju a svi ljudi koji žele da pomognu i doniraju iste mogu doneti u prostorije organizacije u TC „Milenijum“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA