„Joda u galeriji“, radionica Dušana Rajšića za decu iz vrtića

Najpoznatija filmska franšiza „Ratovi zvezda“ tema je nove radionice akademskog vajara Dušana Rajšića. „Joda u galeriji“ naziv je kreativne radionice na kojoj je Dušan pokušao da deci predstavi likove iz serijala koji je osvojio sedam Oskara. Kostimi, bojanke i maske bili su deo rekvizita koje su korišćenje tokom radionica a zadatak dece iz vrtića „Dečije cartsvo“ bio je da oboje predmete i upoznaju se sa likovima koji su obeležili mladost njihovih roditelja.

Joda u galeriji

Filmski serijal koji je obeležio detinjstvo mnogih filmofila, bio je inspiracija Dušanu Rajšiču za novu radionicu. Od recikliranih materijala, Dušan je napravio verodostojne kostime Darta Vejdera, Jode i drugih likova koji su obeležili „Ratove zvezda“.

Dart Vejder

U prvom delu radionice deca su se upoznala sa likovima iz „Ratova zvezda“ a Dušan je ovom prilikom rekao da mu je drago što kroz ovu filmsku bajku decu može da upozna sa likovima koji su popularni i u današnje vreme.

Deca u galeriji

Radionica „Joda u galeriji“ poslednja je u okviru serijala koje je Dušan Rajšič u Modernoj galeriji realizovao sa decom iz vrtića i osnovnih škola.

Bojanke i kostimi za radionicu

Nakon letnje pauze, Dušan će nastaviti radionice koje su pre svega edukativne ali i zanimljive i imaju za cilj da deci približe umetnička dela koja se nalaze u Modernoj galeriji.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA