BeogradLazarevacVesti

Udruženje „Ujedinjeni za Lazarevac“ obeležilo svoju slavu svetog Marka

Srpska pravoslavna crkva i pravoslavni domovi slave Svetog jevanđelistu Marka. Članovi udruženja “Ujedinjeni za Lazarevac” danas slave Markovdan kao svoje krsno ime, svoju krsnu slavu.

Slava je tradicija pravoslavlja koju neguju hrišćani. Ovo je četvrta godina kako udruženje “Ujedunjeni za Lazarevac” obeležava Svetog jevanđelistu Marka. Domaćin slave ove godine je Slaviša Fićović koji je predao kolač Dušku Arsoviću i on će sledeće godine imati čast da bude domaćin na ovaj sveti dan.

Zbog epidemiološke situacije koja je i dalje aktuelna u celom svetu, na događaju je prisustvovao manji broj ljudi nego ranijih godina.

Starešina Hrama Svetog velikomučenika Dimitrija, Marko Mitić, govorio je o značaju ovog praznika i poželeo je srećnu slavu svim građanima koji slave svetog Marka.

Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ postoji već 6 godina i broji oko 1200 članova. Poznati su po svojim brojnim humanim akcijama i donacijama. Njihov osnovni moto je „Čini dobro i dobrom se nadaj“. Aktivisti svoj rad prilagođavaju odredbama koje su propisane zbog pandemije koronavirusa.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA