BeogradLazarevacVesti

Uhapšeno osmoro zaposlenih EPS-a

U saradnji sa Sektorom za unutrašnju kontrolu i bezbednost JP EPS policija je uhapsila sedmoro zaposlenih iz ogranka „Drinsko-Limske hidroelektrane“ u Bajinoj Bašti zbog sumnje da su kroz više krivičnih dela u vezi sa javnim nabavkama oštetili „Elektroprivredu Srbije“ za oko 16,6 miliona dinara.

Uhapšeni osumnjičeni su pričinili štetu EPS-u i ogranku DLHE time što su omogućili da se urade radovi koji nisu bili predmet javnih nabavki niti od značaja za poslovanje EPS-a. Tom prilikom su izgrađeni građevinski objekat i pristupni put koji je trebalo da služe potrebama trećeg lica, za šta su nenamenski potrošena sredstva JP EPS.

U drugoj akciji, u saradnji sa Sektorom za unutrašnju kontrolu i bezbednost JP EPS, policijski službenici uhapsili su jednog zaposlenog u EPS-ovom ogranku RB „Kolubara” prilikom krađe. Uhapšeni je zatečen prilikom krađe visokonaponskog kabla, velike vrednosti.

JP EPS se zahvaljuje Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije i nadležnom tužilaštvu na dobroj saradnji u suzbijanju korupcije i zaštiti imovine JP EPS.

image_pdfKreiraj PDF dokument

One thought on “Uhapšeno osmoro zaposlenih EPS-a

  • Mladen tomovic

    Najvece plate u epsu a najvise kradu.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA