BeogradLazarevacVesti

Ujedinjeni za Lazarevac nastavljaju sa humanitarnim akcijama

Nakon uspešne godine u kojoj je UG „Ujedinjeni za Lazarevac“ realizovalo plan i program i brojne humanitarne akcije, ova organizacija planira da u narednom periodu nastavi sa aktivnostima u cilju pomoći našim najugroženijim sugrađanima.

Ujedinjeni za Lazarevac

U narednim mesecima, ova grupa humanitaraca nastaviće da u okviru svojih mogućnosti pomaže porodicama sa nižim primanjima a trenutno udruženje prikuplja ogrev za jednu lazarevačku porodicu.

Pored brojnih porodica koje su pomogli u Lazarevcu, ovo udruženje pružilo je pomoć i institcujama i školama. Dom za učenike sa smetnjama u razvoju u Umci jedna je od institucija koju su pomogli ovi humani ljudi, kaže Radojka Tolović Vasiljević, koordinator Ženske mreže UG „Ujedinjeni za Lazarevac“.

Umska ujedinjeni

Iz medija i od drugih organizacija čuli su i za problem Doma za odrasle pri manastiru Sveta Petka Izvorska kod Paraćina. Zahvaljujući članovima i brojnim sugrađanima, ovo udruženje prikupilo je sredstva za higijenu, odeću, hranu, pelene i sve što je bilo neophodno za potrebe ovog Doma i sestrinstvu koje brine o ovim osobama, uručilo značajnu pomoć.

Manastir Ujedinjeni

Udruženje je na kraju godine organizovalo i tradicionalno novogodišnje sokače kako bi sa svojim prijateljima i sugrađanima obeležili kraj godine a deci uručili preko 250 novogodišnjih paketića.

paketići

U ovoj godini predstavnici udruženja potrudiće se da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu svojim sugrađanima. I u ovu godinu ušli su puni entuzijazma, volje i želje a nadaju se da će  njihov primer slediti svi dobri i humani ljudi u našem gradu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA