BeogradLazarevacPolitikaVesti

Sastanak lazarevačkog DSS-a o predstojećim izborima

Opštinski odbor Demokratske stranke Srbije Lazarevac održao je sastanak sa članstvom.

Lazarevački DSS

Gost sastanka bio je Dušan Đapić, potpredsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije. Tema sastanka bili su predstojeći izbori, koji će biti održani u aprilu mesecu. DSS na izbore izlazi u pokretu Metla 2020, koji je ova stranka formirala sa nekoliko manjih organizacija i udruženja građana. Ova partija očekuje da će nastaviti svoj parlamentarni život i nakon izbora, te da će postići dobar rezultat i na lokalnom nivou.

Metla 2020

Kako se bliži 26. april, dan održavanja izbora na svim nivoima, mnoge stranke koje su odlučile da učestvuju na njima počinju pripreme za predstojeću kampanju. Među njima je i Demokratska stranka Srbije. Tim povodom lazarevački odbor je posetio potpredsednik Gradskog odbora ove stranke Dušan Đapić. DSS na predstojeće izbore izlazi u okviru pokreta Metla 2020 čiji je osnivač. Ovaj pokret čine još Nezavisni vojni sindikat i Pokret za život.

logo dss lazarevac

Kada je u pitanju spuštanje cenzusa sa pet na tri odsto, u Demokratskoj stranci Srbije kažu da je to potez vlasti u nameri da u parlamentu bude što veći broj opozicionih stranaka kako bi, kaže Đapić, zemlja imala demokratski prefiks.

Dušan Đapić
Dušan Đapić

Demokratska stranka Srbije i dalje je otvorena za saradnju i pregovore sa drugim strankama i pokretima koji su slične programske orijentacije. DSS ne isključuje mogućnost da se u toku predizborne kampanje pokretu Metla pridruže i druge organizacije. U ovoj stranci navode da očekuju dobar rezultat na predstojećim izborima i nadaju se da će nastaviti dalju političku borbu sa statusom parlamentarne stranke.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA