BeogradLazarevacVesti

„Ujedinjeni za Lazarevac“ – Nove humanitarne aktivnosti

Udruženje građana “Ujedinjeni za Lazarevac“  i tokom ove godine će organizovati niz humanitarnih akcija. Među prvima je akcija dobrovoljnog davalaštva krvi koja se organizuje 16. marta. Izlazeći u susret potrebama mnogobrojnih članica “Ujedinjeni za Lazarevac“ osnovali su i Žensku mrežu.

Udruženje građana Ujedinje za Lazarevac postoji već tri godine i uključeno je u brojne humanitarne aktivnosti, pored kampanje potpisivanja donorskih kartica i predavanja o značaju transplatacije, tu su i kampanje prikupljanja knjiga i formiranja školskih biblioteka, zatim akcija “Čep za hendikep“ a poseban uspeh postignut je prilikom kampanja dobrovoljnog  prikupljanja krvi.

Naredna akcija tokom koje svi dobrovoljni davaoci mogu dati krv u prostorijama udruženja održaće se 16. marta. Poseban akcenat je stavljen na pomoć socijalno najugroženijim porodicama.

Udruženje građana “Ujedinjeni za Lazarevac“ je neprofitna organizacija i ima blizu 400 članova, a interesovanje kako onih kojima je pomoć najpotrebnija tako i onih koji mogu i žele da pomognu je sve veća. U skladu sa razvojem udruženja sve je više inicijativa za pokretanje novih humanitarnih akcija. Po prvi put ove godine udruženje će proslaviti svoju slavu to će biti 8. maja na Markovdan.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA