BeogradLajkovacLazarevacVesti

Ukinute restrikcije vode u Lajkovcu zahvaljujući novim bunarima na izvoru Peštan

Nakon sniženja cene vode za sve građane Lajkovca, ukinute su i restrikcije vode utorkom i četvrtkom od ponoći do 5 časova. Ove restrikcije su sprovođene kako bi se u noćnim satima dopunili rezervoari i bilo omogućeno normalno vodosnabdevanje preko dana.

Voda-1

Prema obećanju Aleksandra Rakića, direktora JPKP „Lazarevac“, bušenjem novih bunara povećani su kapaciteti vode na izvoru Peštan u opštini Lazarevac. Najviše zahvaljujući tome, ali i neutralizaciji gubitaka na mreži koje je napravilo lajkovačko komunalno preduzeće, ukinute su restrikcije na teritoriji opštine Lajkovac.

Podsećamo da je Skupština opštine Lajkovac, na predlog Javnog preduzeća „Gradska čistoća“, na sednici održanoj 31. marta donela odluku da se smanji cena vode svim krajnjim korisnicima za 10 dinara po kubiku.

U periodu od 2017. do 2021. godine lajkovačko JP „Gradska čistoća“, koje brine o vodovodnoj mreži, smanjivalo je gubitke vode tako da je u 2021. od JPKP „Lazarevac“ bilo kupljeno 600.000 kubika manje nego pre dve godine. Istovremeno je količina isporučene vode građanima Lajkovca uglavnom bila ista, da bi u 2021. bila i povećana, poručuju iz JP „Gradska čistoća“ Lajkovac.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA