Ukupno 35 tona mineralnog đubriva za 100 lazarevačkih poljoprivrednika

Bespovratna i besplatna raspodela mineralnog đubriva za potrebe voćara, odnosno 100 poljoprivrednika sa teritorije naše opštine izvršena je u posedu ‘’Kolubara Usluga’’ na Ibarskoj magistrali  Podeljeno je ukupno 35 tona za GO Lazarevac.

U nizu projekata podrške i pomoći poljoprivrednicima sa teritorije naše opštine poslednji projekat koji realizuje GO Lazarevac ove godine je preraspodela mineralnog đubriva za potrebe voćara. Uz pomoć Ministarstva poljoprivrede i Vlade Srbije isporučeno je 35 tona đubriva za lazarevačke poljoprivrednike.

Nenad-Bačanac
Nenad Bačanac

Predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić se zahvalio Ministarstvu poljoprivrede zato što je prepoznalo opštinu Lazarevac kao opštinu u koju vredi ulagati, i najavio podršku razvoju poljoprivrede i u narednoj godini.

Bojan-Sinđelić
Bojan Sinđelić

Raspodela mineralnog đubriva izvršena je prema rang listi kandidata koju je formirala Komisija, a prema redosledu pristizanja zahteva do raspoloživih količina đubriva. Fizičko lice – nosilac poljoprivrednog gazdinstva je dužno da preuzeto mineralno đubrivo iskoristi isključivo za radove u poljoprivredi na površinama prijavljenim pod voćem.

djubrivo

Vlada Republike Srbije je dala saglasnost da Republička direkcija za robne rezerve bespovratno isporuči 3.436.850 kilograma mineralnog djubriva KAN sa sadržajem azota 27% poljoprivrednicima koji ove godine imaju prijavljene površine pod voćem. GO Lazarevac je jedna od 27 u Srbiji čiji su voćari dobili đubrivo.

https://www.youtube.com/watch?v=Ia0fIeFEKLw

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA