Svečano otvoren 7. pozorišni festival OŠ ”Diša Đurđević”

Osnovna škola ”Dimitrije Diša Đurđević” organizuje ”Sedmi školski pozorišni festival” od 4. do 6. decembra. Festival je po prvi put svečano otvoren u Domu kulture u Novom Medoševcu. Učešće je uzelo deset škola a biće izvedeno 15 takmičarskih predstava. Pored škola iz naše opštine, predstaviće se i gostujuća odeljenja iz Lajkovca i Male Ivanče.

Po sedmi put ”Školski pozorišni festival” koji organizuje osnovna škola ”Diša Đurđević” će tokom tri festivalska dana okupiti gotovo sve škole sa teritorije naše opštine ali i goste iz Male Ivanče i Lajkovca. Učesnike očekuje takmičenje u dve kategorije, mlađem i starijem uzrastu, a biće prikazano oko 15 predstava.

Predsednik žirija će ove godine biti direktorka Prvog prigradskog pozorišta Ivana Nedeljković, Dara Stanojević kustos Moderne galerije i Sandra Sikinić iz plesnog kluba ”Kolus”. Završnog takmičarskog dana biće proglašeni pobednici u dve kategorije. Svake godine, na programu su sve bolje i zahtevnije predstave, a prvog dana biće izvedeno čak sedam.

Istrajni u želji da se njihov omiljeni festival i manifestacija po kojoj je OŠ ”Diša Đurđević” prepoznatljiva održi i ove godine, organizatori ovog praznika dečijeg pozorišta su krenuli od nule. Da bi napravili predstave, najpre su napravili pozorišnu scenu i gledalište i to u Domu kulture u Novom Medoševcu. Svesni svog ovogodišnjeg podviga učenici i prosvetni radnici ove škole očekuju i da će naredne godine biti višestruko nagrađeni i to novom školom koja će imati adekvatne uslove i za ovu manifestaciju. Njena izgradnja je u toku.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA