BeogradVesti

„Ulica nije trkačka staza! Uspori“

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković potpisao je protokol o saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja koja ima za cilj podizanje svesti o očuvanju ljudskih života na putevima. Saradnja će se odvijati pod sloganom: „Ulica nije trkačka staza! Uspori“

"Ulica nije trkačka staza! Uspori"

Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja u poređenju sa prethodnom tokom ove godine smanjen je broj poginulih u saobraćajnim nesrećama za pet posto, za četiri posto smanjen je i broj stradalih na pešačkim prelazima, za 16 procenata je smanjen broj poginuli vozača, a za čak preko 70 procenata putnika u autobusima, 11 procenata je manji broj poginulih mladih učesnika u saobraćaju, broj žrtava u saobraćajnim nezgodama tokom najkritičnijih letnjih meseci je takođe smanjen. Projekat „Ulica nije trkačka staza! Uspori“ je samo nastavak napora da se ovakav trend nastavi.

Jasmina MIlošević
Jasmina MIlošević

Ono što je pred nama i što nas čeka sledeće godine su niz kampanja a sve one će imati za cilj da smanji stradanje na našim putevima sa jedne strane, a sa druge strane želimo da utičemo na sve učesnike u saobraćaju, ne bi li zaista shvatili kolika je važnost bezbednog ponašanja u saobraćaju. – izjavila je Jasmina Milošević, direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja.

Proslavljeni srpski automobilista Dušan Borković ukazao je na značaj projekta, i posebno na značaj poštovanja saobraćajnih propisa i bezbednosti u saobraćaju.

Dušan Borković
Dušan Borković

Nikada nisam seo u automobil da nisam bio vezan, nikada ne pričam mobilnim telefonom dok vozim, ne prekoračujem brzinu. Nikada nisam popio alkohol i seo da vozim. – Izjavio je Dušan Borković.

U okviru konferencije premijerno je prikazan promotivni spot na temu brzine sa sloganom „SAOBRAĆAJNA NEZGODA NIJE VEST, U KOJOJ ŽELIŠ DA ČUJEŠ POZNATO IME. USPORI“, u realizaciji Agencije za bezbednost saobraćaju, uz profesionalnu podršku našeg novinara Mladena Mijatovića koji se prisutnima obratio uz reči:

17 godina koliko sam svaki dan na ulici, izveštavam o saobraćajnim nezgodama. Snimio sam oko 1000 saobraćajnih nezgoda u kojima je bilo mnogo poginulih osoba, a veliki broj među njima, na žalost , mladih osoba koji umesto da su postali uspešni sportisti, lekari, te osobe su prerano završile život zbog sopstvene nepažnje ili tuđe nepažnje – naveo je Mijatović

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA