BeogradLazarevacVesti

Lazarevac spreman za hladan talas

Zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima Štab zimske službe GO Lazarevac  u prvi mesec dana od početka ove sezone uklanjanja snega i leda sa saobraćajnica imao je intenzivnije intervencije samo dva dana, i uspešno položio prvi ispit. Predstojeći hladan talas štab dočekuje spremno, a po rečima predsednika Aleksandra Bulatovića sve službe su u pripravnosti.

Pravo jesenje vreme i povoljne vremenske prilike tokom prvog meseca od formiranja zadržale su ovogodišnji Štab zimske službe GO Lazarevac u fazi pasivnih dežurstava. Tokom prvog ispita, i to tokom vikenda sve službe su pokazale stepen svoje pripravnosti.

Prema prognozama meteorologa većeg snežnog pokrivača još neće biti. Ipak kada su ovakve vremenske prilike, preventivno se deluje kako bi se sprečilo formiranje leda na kolovozu, a ekipe su spremne i za ledenu kišu.

Aleksandar Bulatović
Aleksandar Bulatović

Unazad već par dana, ekipe Beograd puta i preduzeće za puteve, svako veče, u periodu od 20 do 22 časa izlaze na teren i posipaju sa mešavinom sve ulice u gradu Lazarevcu preventivno da se taj led ne bi zadržavao na ulicama. Ista preduzeća održavaju puteve na teritoriji opštine Lazarevac. Spremnost je na zavidnom nivou. Ovim putem bih pozvao predstavnike Mesnih zajednica kao i predsednike stambenih zajednica da se jave oko preuzimanja količine soli koje su namenjene građanstvu kako bi održavali trotoare i ulaske u stambene zajednice. – dodao je Aleksandar Bulatović, predsednik Štaba zimske službe.

I ove godine na čišćenju snega i leda angažovana je mehanizacija JPKP „Lazarevac“, JP „Beograd put“, PZP „Beograd“, a uspostavljena je saradnja i sa JP EPS, odnosno Zimskom službom pomoćne mehanizacije RB „Kolubara”.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA