BeogradKulturaLazarevacVesti

„Umetnost kao terapija i socijalizacija“ novi projekat Centra za kulturu Lazarevac

„Umetnost kao terapija i socijalizacija“ naziv je radionice koja održana u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac u kojem su učešće uzeli učenici trećeg razreda OŠ „Dule Karaklajić“ i odeljene učenika sa poteškoćama u razvoju. Ovaj projekat podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja i samo je jedan od projekata koji Centar za kulturu realizuje u cilju uključivanja ugroženih kategorija stanovništva u društvene tokove, kaže direktor ove ustanove Marko Mijušković.

Radionica Moderna galerija

Centar za kulturu Lazarevac realizuje veliki broj projekata koji za cilj imaju podršku ugroženim kategorijama naše zajednice i njihovoj socijalizaciji. Projekat „Umetnost kao terapija i socijalizacija“ održan je u Modernoj galeriji a učešće su uzeli učenici OŠ „Dule Karaklajić“. Želimo da na ovaj način uključimo osetljive kategorije u naše programe i pružimo im podršku, rekao je ovom prilikom Marko Mijušković, direktor lazarevačkog Centra za kulturu.

Marko Mijušković
Marko Mijušković

Pored ovog projekta, Centar za kulturu konkurisao je i dobio sredstva za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i na taj način zaposlio tri osobe u radni odnos na određeni period. Osobe sa invaliditetom ne smeju ni u jednom trenutku da se osećaju zapostavljemo i mi ćemo se truditi da kroz naše projekte da im pružimo šansu, dodaje Mijušković.

Radionica Umetnost kao terapija i socijalizacija

U budućem periodu u planu je realizacija i drugih projekata koji će za cilj imati socijalizaciju ugroženih kategorija stanovništva, dodaje Mijušković.

Radionica „Umetnost kao terapija i socijalizacija“ održana je u Modernoj galeriji a akadamski vajar Dušan Rajšič učesnike iste uveo je u svet vajarstva pričom o Malom Princu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA