BeogradLazarevacVesti

Upis dece u prvi razred počinje 1. aprila i traje do 31. maja

Upis u prvi razred osnovne škole počinje 1. aprila i trajaće do 31. maja 2024. godine. U prvi razred se upisuju deca rođena 2017. godine i deca rođena u februaru 2018. godine. Takođe, za prevremeni upis u školu mogu se prijaviti i deca rođena od 01. marta do 01. septembra 2018. godine, a provera spremnosti za polazak u školu ove dece vršiće se u junu 2024. godine. Od 20. marta na portalu eUprava moguće je zakazati razgovor za upis dece a u GO Lazarevac očekuje se da će oko 600 mališana biti upisano u prvi razred, kaže Verica Anđelić, predsedica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola u Lazarevcu.

Prijem za prvake

Upis u prvi razred osnovne škole obaviće se u periodu od 1. aprila do 31. maja 2024. godine.Pravo na upis u osnovnu školu stekla su deca rođena 2017. godine i deca koja su rođena u januaru i februaru 2018. godine. Proces upisa se većinski obavlja elektronski, stoga je neophodno da se roditelji pre svega registriju na sajt eUprave. Nakon toga će biti u mogućnosti da zakažu termin za testiranje deteta u odabranoj školi. Zakazivanje termina za testiranje preko eUprave omogućeno je od 20. marta. Takođe, zakazivanje je moguće obaviti i lično u osnovnoj školi.

Preko aplikacije eUpis vrši se pribavljanje potrebne dokumentacije, a s obzirom da to sada rade škole po službenoj dužnosti, roditelji više ne moraju da se bave prikupljanjem bilo kakve papirologije. Oni školi dostavljaju samo lekarski pregled koji dete obavlja u domu zdravlja. Ukoliko je lekarski pregled urađen u privatnoj lekarskoj ustanovi ili u vojnoj zdravstvenoj ustanovi potrebno je da se potvrda dostavi lično školi.

Škola je dužna da upiše svako dete sa onog područja koje toj školi pripada, a može da upiše i dete sa područja druge opštine na zahtev roditelja, odnosno drugog zakonskog zastupnika deteta, u skladu sa mogućnostima škole.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA