BeogradLazarevacVesti

Predsednik opštine posetio porodicu Simeunović i dečaka koji boluje od Hanterovog sindroma

Vasilije Simeunović iz Rudovaca je petnaestogodišnjak koji ima Hanterov sindrom i jedan je od pet dečaka u Srbiji koji boluje od ove retke boleti metabolizma. Uz podršku države ovaj dečak je pet godina primao enzimsku terapiju u nadi da će moći da bolest „drži pod kontrolom“, ali su doktori procenili da terapija u njegovom slučaju ne daje nikakve rezultate. O Vasiliju brine njegova majka Rada, žena velikog srca, puna topline i osmeha, uz podršku bake i deke sa očeve strane. Ovu malu, ali skladnu i borbenu porodicu na okupu drži želja da Vasiliju olakšaju svaki dan, a on je već dve godine „vezan“ za krevet i aparat za kiseonik. Porodicu je posetio predsednik GO Lazarevac Bojan Stević, zajedno sa rukovodiocem Centra za socijalni rad Anđelom Pejović, obećao pomoć, ali i najavio da će opština više pažnje posvetiti deci sa retkim bolestima, kao i porodicama koje vode brigu o njima.
Vasilije Simeunović
Vasilije Simeunović

Vasilije Simeunović je jedan od samo pet dečaka u Srbiji koji se bore sa Hanterovim sindromom. Iza njega stoji pet godina borbe, pet godina nadanja da će enzimska terapija koju je primao, doneti olakšanje. Nažalost, lekarska procena je bila nemilosrdna – terapija nije davala željene rezultate. U ovom teškom periodu, Vasilije nije sam. Njegova majka Rada, žena ispunjena ljubavlju i snagom, neumorno brine o svom sinu. Uz nju su i baka i deka sa očeve strane, pružajući podršku i ljubav koja je potrebna u ovim izazovnim trenucima. Za Vasilijevu porodicu, svaki dan predstavlja bitku, ali i priliku da zajedno izgrade još veću snagu i solidarnost.

Poseta porodici Simeunović

U duhu solidarnosti i podrške, predsednik opštine Lazarevac, Bojan Stević, zajedno sa Anđelom Pejović, rukovodiocem Centra za socijalni rad, posetio je porodicu Simeunović. Njihova poseta nije bila samo formalnost – doneli su sa sobom obećanje pomoći i podrške. Bojan Stević je istakao važnost pružanja pomoći deci poput Vasilija, ali i porodicama koje se brinu o njima.

Ova poseta označila je početak angažovanja opštine Lazarevac u pružanju podrške deci sa retkim bolestima i njihovim porodicama. Porodica Simeunović nije samo primer hrabrosti i ljubavi, već i podsetnik na važnost zajedničke podrške i solidarnosti. U ovim teškim vremenima, kada se suočavamo sa izazovima koji pogađaju najosetljivije među nama, podrška zajednice postaje ključna. Njihova priča je podsetnik na to da, zajedno, možemo prevazići i najveće izazove a mama Rada najbolji primer da majčinska ljubav ne poznaje granice.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA