BeogradLazarevacVesti

Upis đaka prvaka od 1. aprila

Sva deca rođena od 1. marta 2014. do 28. februara 2015. godine krenuće u prvi razred osnovne škole od prvog septembra. U školu će krenuti preko 500 dece sa teritorije GO Lazarevac. Upis će početi 1. aprila. Roditeljima je od ove školske godine omogućeno da elektronskim putem definišu datum upisa deteta u određenu osnovnu školu. Prijave se mogu izvršiti preko portala e-Uprave, istakla je predsednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola GO Lazarevac Verica Anđelić.

verica anđelić gostovanje Uprkos trenutnoj epidemiološkoj situaciji osnovne škole su spremne za upis nove generacije prvaka. Na teritoriji GO Lazarevac školu će ove godine upisati nešto više od 500 učenika. Od ove školske godine zahvaljujući elektronskoj usluzi eUpis roditelji ne donose dokumentaciju u školu. Dokumentacija se pribavlja po službenoj dužnosti elektronskim putem. Preko aplikacije eUpis izvršiće se povlačenje podataka o učeniku (izvod iz matične knjige rođenih, evidencije prebivališta i dokaz o obavljenom lekarskom pregledu) i upis.

stepojevac 1Rok za podnošenje zahteva za upis deteta u školu van mesta prebivališta bio je prvog februara. Škole će ipak izaći u susret svima koji iskažu interesovanje za upis deteta u njihovoj ustanovi, istakla je Verica Anđelić. Škole su dužne da obaveste roditelje, odnosno druge zakonske zastupnike o odluci po njihovom zahtevu za upis deteta van područja škole do 30. aprila tekuće kalendarske godine u kojoj se vrši upis.

škola 1Termine testiranja škole će odrediti u dogovoru sa roditeljima i njihovim poslovnim obavezama, istakla je Verica Anđelić. Cilj je i da prilikom prvog dolaska u školu deca steknu pozitivna iskustva. Pored obaveznog lekarskog uverenja o zdravstvenom stanju deteta, roditelji prilikom dolaska u školu moraju doneti i potvrdu o završenom predškolskom programu. Pribavljanje preostale dokumentacije je obaveza škola.

 

.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA