BeogradLazarevacVesti

Uprkos dojavi o podmetnutoj bombi, lazarevački gimnazijalci polagali maturski ispit

Više od 200 beogradskih škola jutros je dobilo dojave o postavljenim bombama, a u nekim srednjim školama to je izazvalo dodatne probleme jer su za danas imali zakazane maturske ispite. Lazarevačka Gimnazija uspela je da se organizuje pa su maturanti, njih 131, drugi pismeni ispit polagali u parohijskom domu, holu Centra za kulturu i svečanoj sali u zgradi opštine. Direktorka Jasna Marković rekla je u fono izjavi za RTV GEM da su uspeli da se za dva sata uz podršku predstavnika opštine organizuju i stvore adekvatni uslovi za polaganje maturskog ispita.

Većina srednjih škola danas je zbog dojave o postavljenim eksplozivnim napravama maturski ispit morala da polaže onlajn ili da odloži polaganje. Zahvaljujući dobroj organizaciji, lazarevački gimnazijalci drugi deo pismenog maturskog ispita polagali su u svečanoj sali opštine, parohijskom domu i Centru za kulturu Lazarevac.

Od 131 maturanta, njih 108 polagalo je engleski jezik, njih nekolicina ruski i francuski a samo 10 učenika izabralo je matematiku. Rezultati maturskog ispita biće poznati u najkraćem roku, nakon provere objekta.

Maturanti su u ponedeljak imali polaganje iz srpskog jezika, koji je obavezan za sve. Direktorka Gimnazije Jasna Marković zamolila je roditelje i učenike da prate obaveštenja na sajtu škole i na društvenim mrežama.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA