Uređenje platoa ispred Centra za kulturu Lazarevac

Počela je rekonstrukcija platoa ispred Centra za kulturu. Nakon uređenja prilaznog stepeništa ovom objektu kulture, GO Lazarevac finansirala je i rekonstrukciju platoa, koji se u ovom slučaju koristi i za brojne događaje tokom leta. Dobra saradnja Centra za kulturu i opštine je na izuzetnom nivou a nakon sastanka direktorke ove ustanove i predsednika opštine najavljeno je i uređenje “Male scene”.

Pored najsavremenije audio i vizuelne opreme, renovirane bioskopske sale i uređenja spoljnih stepenica, lazarevački Centar za kulturu dobiće i u potpunosti renoviran plato ispred ustanove. Nakon godina čekanja na uređenje ovog prostora, GO Lazarevac iz budžeta je izdvojila sredstva za rekonstrukciju platoa. Radove je obišao predsednik opštine Bojan Sinđelić i pohvalio zaposlene u ovoj ustanovi.

Plato ispred centra imaće istu površinu ali će dobiti nov, savremen i uređen izgled. Za nova ulaganja, direktorka Stela Stanišić kaže da su plod dobre saradnje sa lokalnom samoupravom. Prošle godine završene su i rekonstruisane stepenice ali će ovaj plato svakako doprineti da publika uživa u programu koji se tokom leta organizuje napolju.

Bojan Sinđelić, predsednik GO Lazarevac

Nakon sastanka direktorke ustanove i predsednika opštine potvrđeno nam je da je u planu i početak uređenja male scene.

Lazarevac je pred kraj 1977. godine dobio ustanovu za kulturu od izuzetnog značaja. Objekat je površine 2.745 metar kvadratnih sa Modernom galerijom od 1.110 m² i stalnom postavkom koja je legat Leposave Lepe Perović. Tokom godine u ovoj ustanovi realizuju se brojni koncerti, pozorišne predstave za decu i starije, promocije, izložbe ali i filmski programi.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA