BeogradLazarevacVesti

Uručeni ključevi za četiri porodice koje su izbegle tokom ratova devedesetih

Pomoćnik komesara Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije Ana Šupica i predsednik opštine Bojan Stević, uručili su ključeve stambenih objekata za četiri porodice koje su izbegle iz Bosne i Hercegovine tokom ratova devedesetih godina. Dodeljene su dve kuće od 31 kvadrat i dve kuće višečlanim pordicama od 51 kvadrat. Predsednik opštine Bojan Stević ovom prilikom je rekao da mu je zadovoljstvo što je opština Lazarevac u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije uspela da stambeno zbrine još četiri porodice i napomenuo da će lokalna samouprava nastaviti da brine i pomaže porodice, koje su zbog ratova devedesetih godina bile prinuđene da napuste svoja ognjišta.

Pomoćnik komesara Ana Šupica i predsednik gradske opštine Lazarevac Bojan Stević uručili su ključeve stambenih objekata za četiri izbegličke porodice iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, na teritoriji opštine Lazarevac. „Dodela stambenih rešenja i pružanje pomoći onima koj su izgubili svoje domove usled sukoba ili drugih neprilika i kontinuirana i uspešna saradnja sa svim jedinicama lokalne samouprave je najvažniji cilj Komesarijata. Danas je važan dan za sve porodice koje su rešile svoje stambeno pitanje, jer dobiti svoj krov nad glavom predstavlja veliki korak ka stabilnosti i sigurnosti. Želim im dug i srećan život u svom novom domu, a Komesarijat će nastaviti da radi na pružanju pomoći i podrške onima koji su još uvek u potrebi „, rekla je pomoćnica komesara Ana Šupica.

Predsednik gradske opštine Lazarevac Bojan Stević zahvalio se Komesarijatu za izbeglice i migracije na podršci i pomoći koju pružaju opštini Lazarevac i istakao značaj ove saradnje u obezbeđivanju boljih uslova za život svih osoba koje su primorane da napuste svoje domove.

Nakon svečanog uručivanja prisutni su obišli dodeljene montažne kuće koje se nalaze u ulici Milovana Lazarevića u Lazarevcu. Opština Lazarevac je tokom prethodnih godina u saradanji sa Komesarijatom pružala podršku za 383 porodice izbeglica i interno raseljenih lica dodelom stambenih jedinica, građevinskog materijala, putem ekonomskog osnaživanja, dodelom paketa hrane, ogreva i jednokratnih novčanih pomoći, a u 2023. godini opštini Lazarevac dodeljena su sredstava kojima smo pomogli 119 porodica.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA