BeogradLazarevacVesti

Uručeni ugovori za pomoć izbeglicama i interno raseljenim licima u Lazarevcu

U GO Lazarevac potpisani su ugovori između predstavnika opštine i Komeserijata za izbeglice i interno raseljena lica. Potpisano je sedam ugovora sa interno raseljenim licima, kojima će na ovaj način biti omogućena kupovina seoske kuće sa okućnicom, kao i pomoć u vidu građevinskog materijala. Ugovore su potpisali Ana Stupica, zamenica komesarke, predsednik opštine Bojan Stević i građani koji su dobili pomoć. Komeserijat je obezbedio sredstava za još pet kuća i još 13 paketa građevinskog materijala, a učešće GO Lazarevac je 10 odsto.

U Lazarevcu su potpisani ugovori između predstavnika opštine i Komesarijata za izbeglice i interno raseljena lica, koji će značajno poboljšati uslove života za nekoliko porodica. Sedam ugovora je potpisano sa interno raseljenim licima, čime će im biti omogućena kupovina seoskih kuća sa okućnicom, uz dodatnu pomoć u vidu građevinskog materijala. Komeserijat je ove godine opredelio 18 miliona za opštinu Lazarevac a opština je izdvojila dodatnih dva miliona dinara za ovu namenu. Predsednik GO Lazarevac Bojan Stević zahvalio se Komserijatu na podršci i napomenuo da je kroz ovaj vid podrške zbrinuto mnogo porodica, ne samo u našoj opštini, već na teritoriji cele države.

Komesarijat za izbeglice i interno raseljena lica obezbedio je sredstva za još pet kuća i 13 paketa građevinskog materijala, dok je lokalna samouprava učestvovala sa 10 odsto sredstava.

Ovaj projekat predstavlja konkretan korak ka poboljšanju uslova života za ljude koji su bili primorani da napuste svoje domove, pružajući im priliku za stabilniji i sigurniji život u ruralnim područjima opštine Lazarevac.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA