LazarevacPoljoprivredaVesti

Dodeljeno 13 traktora lazarevačkim poljoprivrednicima

Na platou ispred Gradske opštine Lazarevac obavljena je predaja ključeva 13 traktora i 24 poljoprivredne priključne mašine poljoprivrednicima sa teritorije lazarevačke opštine, čija je nabavka subvencionisana sredstvima po javnom pozivu Sekretarijata za privredu Grada Beograda. Sekretar za privredu Milinko Veličković istakao je da Grad Beograd ima 277 hiljada hektara poljoprivrednog zemljišta, pa je u obavezi da poljoprivredu svrsta na visoko mesto kada je razvoj Beograda u pitanju. Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević naglasio je da je podela mehanizacije poljoprivrednicima pokazatelj odgovorne politike prema svojim građanima.

Dodela traktora, subvencije

Traktori i priključne mašine dodeljeni su poljoprivrednicima koji su učestvovali na Javnom pozivu za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku traktora i poljoprivrednih priključnih mašina Grada Beograda.

Rukovodstvo opštine Lazarevac i sekretar za privredu Veličković

Sekretar za privredu Milinko Veličković nakon dodele ključeva naglasio je da je poljoprivreda značajna za razvoj Beograda i podsetio da je 2013. godine za poljoprovredne proizvođače iz gradske kase bilo opredeljeno 20 miliona dinara, a da je ove, i pored svih mera štednje, prouzrokovane pandemijom, obezbeđeno blizu 200 miliona dinara.

Bojan Stević i Milinko Veličković
Bojan Stević i Milinko Veličković

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević izrazio je zadovoljstvo dedelom traktora i poljoprivredne priključne mehanizacije, naglasivši da je ovo dokaz odgovorne politike prema građanima. Najavio je da će opština Lazarevac u narednoj godini, bez obzira koliki bude bio budžet, pomoći dalji razvoj poljoprivrede.

Stević i Veličković

Darko Tešić, poljoprivrednik iz Bistrice, koji obrađuje oko 20 hektara zemlje i bavi se stočarstvom, kaže da će mu ova subvencija itekako biti od koristi za dalju proizvodnju. On je izrazio zahvalnost Gradu Beogradu i rukovodstvu opštine Lazarevac.

Darko Tešić, poljoprivrednik iz Bistrice
Darko Tešić, poljoprivrednik iz Bistrice

Predsednik  opštine  Bojan Stević zahvalio se Sekretaru za privredu Milinku Veličkoviću, Kancelariji za poljoprivredu u Lazarevcu i svim saradnicima što su prepoznali značaj poljoprivrede na teritoriji lazarevačke opštine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA