BeogradLazarevacVesti

Uskoro normalizacija u vodosnabdevanju za Medoševac, Rudovce i Male Crljene

Prema informacijama koje je RTV GEM dobio iz JP EPS problemi u vodosnabdevanju potrošača iz vodovoda “Medoševac“ nastali su usled preseljenja objekta i izgradnje novog postrojenja koje je u probnom radu. Kako se očekuje delimična normalizacija, vodosnabdevanja se očekuje sredinom juna.

Vodovod

Prema informacijama iz JP EPS  problemi u vodosnabdevanju iz Vodovoda „Medoševac“, koji radi u okviru Pogona „Pomoćne mehanizacije“, nastali su usled preseljavanja objekta vodovoda na novu lokaciju, a zbog napredovanja rudarskih radova kopova. Novo postrojenje u Baroševcu je završeno i počeo je probni rad. Predviđene su analize kvaliteta vode i protoka, a prema očekivanjima, sredinom juna je planirana delimična normalizacija vodosnabdevanja za građane mesnih zajednica u blizini kopova, koji se snabdevaju vodom iz ovog postrojenja.

Kako u vodovodu navode, meštani sela Medoševac, Rudovci i Mali Crljeni suočeni su sa problemom potpunog isključenja vode tokom određenih termina u danu, a u domaćinstvima u Zeokama i Baroševcu nema prekida, ali je pritisak smanjen. Iz JP EPS i ogranka RB Kolubara upućena je zahvalnost građanima na strpljenju, uz molbu za što racionalnije korišćenje vode iz vodovoda u prelaznoj fazi, dok novo postrojenje ne bude pušteno u redovan rad.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA