BeogradLazarevacVesti

Brojni uspesi učenika Gimnazije

Upis učenika u prvi razred lazarevačke Gimnazije je početkom jula. I ove godine u Gimnaziju biće upisano oko 150 učenika na dva smera, prirodno matematički i jezički. Novina koja očekuje male maturante na polaganju prijemnih ispita za Gimnaziju, je da će birati i jedan od četiri izborna predmeta, koju škola bude ponudila. Da znanje ne poznaje granice, pokazali su i dokazali učenici lazarevačke Gimnazije, koji su u toku ove školske godine učestvovali na brojnim takmičenjima i postigli zapažene uspehe.
Jasna-Marković,-direktorka-Gimnazije
Jasna Marković, direktorka Gimnazije

Mali maturanti imaće priliku da svoje stečeno znanje tokom osmogodišnjeg školovanja provere i na prijemnom ispitu. Većina njih, koja zna da će nakon srednje škole upisati fakultet, odluči se za Gimnaziju a ove godine u lazarevačku biće upisano 150 učenika u pet odeljenja. Pored polaganja prijemnih ispita, učenici će imati priliku da odaberu i jedan izborni predmet a potreban broj poena za upis u Gimanziju je 50.

gimnazijalci

Lazarevački gimnazijalci učetvovali su na takmičenjima iz srpskog jezika, matematike, biologije, ali su izuzetan talenat i sposobnost pokazali i u okviru vanškolskih aktivnosti. Svoju školu predstavljali su na najbolji način a teško je bilo i ovaj put odvojiti pojedince, jer je mnogo uspešne i talentovane dece, kaže direktorka škole.

Vera-Pavić
Vera Pavić

Vera Pavić je maturant i svoje četvorogodišnje obrazovanje u Gimnaziji završila je sa odličnim uspehom. Takođe, zahvaljujući radu i trudu uspela je da sebi već sada obezbedi mesto na fakultetu i da upiše željenu molekularnu biologiju, bez polaganja prijemnog ispita. Vera je sa 98.5 bodova na republičkom takmičenju iz biologije sebi osigurala nastavak daljeg školovanja.

Uroš-Bojanić
Uroš Bojanić

Uroš Bojanić, učenik je trećeg razreda Gimnazije i uspešan je u fizici i matematici. Na takmičenja ide od drugog razreda osnovne škole a do sada je ovojio preko 50 nagrada.

Teodora-Nikolić
Teodora Nikolić

Talenat i ljubav prema likovnoj umetnosti, Teodori Nikolić, učenici trećeg razreda Gimnazije, doneli su i drugo mesto na Vukovom saboru u Tršiću. Veliku podršku Teodora je imala od svoje profesorke Tamare Mitrović.

Magdalena-Savatijević
Magdalena Savatijević

Iako je uspeh postigla u oblasti srpkog jezika i književnosti, Magdalena Savatijević neće upisati Filološki fakultet, već medicinu. Zaljubljena je u književnost i voli da čita a ta ljubav upravo joj je i donela nagrade sa brojnih takmičenja.
Lazarevački gimnazijalci, pored znanja, dokazali su i da su dobri sportisti, pogotovu u oblasti timskih sportova. Vanškolske aktivnosti pružaju učenicima Gimnazije, da se pored sporta, oprobaju u glumi, igri i pesmi.

image_pdfKreiraj PDF dokument

One thought on “Brojni uspesi učenika Gimnazije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA