Uskoro nov izgled centra Lazarevca

Počela je rekonstrukcija javne pešačke površine u centralnoj zoni Lazarevca, pored Robne kuće. U ovu javnu površinu skoro četiri decenije nije ništa ulagano a sredstva za uređenje ovog parka u potpunosti je obezbedila GO Lazarevac. Planirano je da radovi budu završeni do oktobra meseca ove godine a nakon toga počeće i izgradnja trga i spomenika Knezu Lazaru, koji će se nalaziti ispod Centra za kulturu a koje će finasirati Direkcija za izgradnju Grada Beograda. Radove su obišli predsednik opštine Bojan Sinđelić sa saradnicima i državni sekretar Bojan Stević.

Novi park u Lazrevcu

Nekadašnji trg rudara i omiljeno mesto Lazarevčana, nakon 40 godina dobiće nov i moderan izgled. Dugo očekivana rekonstrukcija parka i javne površine kod Robne kuće počela je a planirano je da radovi budu završeni do oktobra meseca.

Rekonstrukcija parka

Opština je obezbedila sredstava iz budžeta za rekonstrukciju javne površine, u kojoj će biti zamenjeno osvetljenje, mobilijar i biti izgrađen prostor za decu i osobe sa invaliditetom, rekao je prilikom obilaska radova predsenik opštine Bojan Sinđelić.

Bojan Sinđelić
Bojan Sinđelić

Pored uređenja ove površine, zahvaljujući dobrom poslovanju lokalnog rukovodstva, koje je uprkos pandemiji korona virusa uspelo da sačuva novac za nastavak radova, biće započeta izgradnja novog trga i spomenika Knezu Lazaru, rekao je ovom prilikom Bojan Stević, državni sekretar.

Bojan Stević
Bojan Stević

Stević je ovom prilikom rekao i da je urađeno idejno rešenje za dva kružna toka na Ibarskoj magistrali kod jezera Očaga i da je započeto planiranje trase  novog auto puta Vožd Karađorđe.

Rekonstrukcija ove javne površine podrazumeva zamenu ploča, uređenje pešačkih staza i zelene površine, koje će biti prilagođene i osobama sa invaliditetom.

Počela rekonstrukcija parka

U samom centru parka nalaziće se fontana, nov mobilijar  i rasveta. Staro-omiljeno sastajalište Lazarevčana uskoro će dobiti nov, savremen i moderan izgled po ugledu na mnoge veće gradove u Srbiji.

image_pdfKreiraj PDF dokument

5 komentara na vest “Uskoro nov izgled centra Lazarevca

 • 11. juna 2020. at 23:00
  Permalink

  U Jasrebačkoj i Zeočkoj ulici cevi za vodu pucaju svakih petnaestak dana i ekipa komunalnog dođe otkopa nastavi II zakopa cevi koje su rađene bezmalo pre četrdeset godina kad je i nastajalo to naselje.Bio sam kod podpresdednika opštine Živanovića i on je navodno obećao da će se rešiti problem.Zovem ga danima i nejavlja se a ljidi malo malo pa plivaju u vodi iščekujući rešenje a o putu i da ne govorim,izgleda kao za vreme nekog rata sav raskošan, kanalizacija očajna ali preči je centar nego periferija ,za nas nemaju pare i mi možemo i u go….. da plivamo, nije važno,važnije je uređenje centra!Tako vlast radi u interesu građana.Bravo,sram vas bilo!

  Reply
 • 11. juna 2020. at 14:30
  Permalink

  Stvarno napredno.U 21 veku vise od pola sela opstine Lazarevac nema vodu za pice.Fekalna kanalizacija izliva se direktno u rake Pestan Lukavicu Susnjaricu Birovski potok.Nemozes da zivis od smrada ako podjes putem od Lazarevca preko Burova do kraja Zeoka.Sa obe strane kana pliva kanalizacija.Sve nam cveta posadimo cvece.

  Reply
  • 11. juna 2020. at 11:53
   Permalink

   Lepo samo ne vidom razlog zašto spomenik knezu Lazaru kada je tadašnje brdo Zbegovac dobili ime na dan Lazareve subote, pravoslavne slave i pod imenom Lazarevac zavedeno u knjige na Vidovdan 1889 godine a ne po Lazaru

   Reply
 • 10. juna 2020. at 15:32
  Permalink

  Kada je i gde objavljen konkurs za idejni projekat uređenja javne površine?

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA