Uskoro objekat zelene pijace u Lajkovcu u zoni budućeg Agro biznis centra

Radove na izgradnji Objekta zelene pijace sa pratećim objektima u Lajkovcu, u zoni budućeg Agro biznis centra obišao je predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković sa saradnicima. Rok za završetak radova je februar 2019. godine, a planirana je zelena pijaca, sa mlečnom halom, mokrim čvorovima i parkingom. Vrednost objekta je 17 miliona dinara. Na ovaj način stvoreni su uslovi da na mestu današnje pijace počnu radovi na izgradnji dečijeg parka, rekao je predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković.

Neto površina buduće pijace je 306,5 metara kvadratnih. Kako je projektnom dokumentacijom predviđeno pored pijačnog platoa, planirane su pešačke komunikacije, prateći objekti i parking. U okviru kompleksa zelene pijace moguće je izgraditi i objekte tržno-poslovnog tipa, u sklopu koga se mogu naći lokali, restoran, kafe, tehničke prostorije, administrativni blok. Idejno rešenje uradio je ‘’Šiping’’ Beograd.

Do februara naredne godine biće završeni i radovi na uređenju platoa ispred gradske kuće. Na njemu će biti fontana sa dva manja rečna toka u obliku slova L. Deo prostora će da sadrži uzvišenje na kojem će biti postavljena kaskadska fontana, pa će plato biti kombinacija ravnih vodenih površina sa fontanom a čitav prostor biće oplemenjem klupama i zelenilom.

Kako je planirano na mestu sadašnje pijace u centru Lajkovca biće izgrađen gradski park sa mobilijarom i igralištem za decu. Kako je najavio predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković već u februaru naredne godine počeće aktivnosti na realizaciji ovog projekta.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA