Uspešno završen 7. Školski pozorišni festival u Novom Medoševcu

U Domu kulture u Novom Medoševcu, u organizaciji OŠ „Diša Đurđević“ održan je Sedmi školski pozorišni festival. Festival je trajao od 04. od 06. decembra a učestvovalo je deset škola koje su izvele ukupno 15 predstava. Pored škola sa teritorije opštine Lazarevac na festivalu su učestvovali i učenici iz Lajkovca i Sopota. U kategoriji starijih uzrasta za najbolje izvedenu žiri je proglasio predstavu „Kako su nastale ružne reči“ koju su izveli učenici Osnovne škole „Mihajlo Maldenović Selja“.

Po sedmi put uspešno je završen Školski pozorišni festival koji je još jednom bio lepa prilika da učenici pokažu svoje glumačke talente. Tokom tri dana trajanja festivala više od 150 učenika je prodefilovalo pozornicom u Domu kulture. Poslednjeg dana festivala predškolci su se predstavili sa jednom predstavom u revijalnom delu programa, kao i Plesni klub „Kolus“ a sve je najviše obradovao mađioničar Bojan Bogdanović.

Idejni tvorac Školskog pozorišnog festivala Aleksandra Ljubojević prisetila se samih početaka ovog sad već tradicionalnog festivala koji se iz godine u godinu širi.

Aleksandra-Ljubojević
Aleksandra Ljubojević

Članice žirija ove godine bile su Dara Stanojević kustos Moderne galerije i Sandra Sikinić iz plesnog kluba ”Kolus”, dok je predsednica bila direktorka Prvog prigradskog pozorišta “Puls teatra” Ivana Nedeljković. Ove godine najbolje izvedena je predstava „Kako su nastale ružne reči“ koju su izveli učenici starijih razreda Osnovne škole „Mihajlo Maldenović Selja“ iz Dudovice. U kategoriji nižih razreda prvoplasirani su učenici gostujuće škole iz Malog Požarevca koji su odigrali „Trnovu Ružicu“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA