BeogradLazarevacVesti

Uskoro priključenje novih bunara na fabriku vode

Zbog pada proizvodnje u Nepričavi, Javno preduzeće za komunalnu privredu „Lazarevac“ prinuđeno je da vrši restrikcije vode tokom noći, rekao je direktor ovog preduzeća Aleksandar Rakić i naglasio da će u narednih deset dana početi remont tih bunara, kako bi se poboljšalo vodosnabdevanje. Prema Rakićevim rečima bušenje tri nova bunara na Peštanu je završeno, trenutno se radi na ucevljenju bunara u postojeći magistralni vod, a raspisan je konkurs kako bi se dovela struja do bunara, pa će se, ukoliko sve bude po planu, u narednih 40 dana novi bunari pripojiti na cevovod od Očage do fabrike vode na Peštanu.

Javno preduzeće za komunalnu privredu „Lazarevac“ prinuđeno je da u noćnim satima vrši restrikciju vode, pre svega zbog pada proizvodnje u Nepričavi odnosno gubitka vode na potezu Nepričava – Ćelije i Ćelije Lazarevac, izjavio je direktor preduzeća Aleksandar Rakić.

Mi smo predvideli da u narednom periodu izvršimo remont bunara u sopstvenoj režiji. To su dnevni remonti, smatramo da ćemo ovako po svakom bunaru dobiti litar i po do dva i na taj način bi se izbegle restrikcije, koje se nažalost skoro svakog dana primenjuju u večernjim satima – izjavio je Rakić.

Aleksandar Rakić,

Prema Rakićevim rečima završeno je bušenje nova tri bunara na Peštanu, pa će, ukoliko sve bude išlo planiranom dinamikom, za 40 dana oni biti pripojeni na cevovod od Očage do fabrike vode. Komunalno preduzeće trenutno radi na ucevljenju bunara na magistralni vod, a zatim sledi priključenje na elektromrežu.

Direktor lazarevačkog komunalnog preduzeća Aleksandar Rakić složio se sa konstatacijom da bi priključenje na Makiš bilo najbolje rešenje. Istakao je da je u razgovoru sa predsednikom opštine Bojanom Stevićem ocenjeno da je jedan od prioriteta zamena magistralnog voda na Peštanu. Rakić je predložio da se u neposrednoj blizini dva bunara na Peštanu, koja se ne eksploatišu, vrši bušenje novih.

Direktor komunalnog preduzeća Aleksandar Rakić još jednom je uputio izvinjenje sugrađanima zbog problema sa vodosnabdevanjem, izrazivši nadu da će sa aktuelnim i budućim radovima oni uskoro biti prošlost.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA