BeogradLazarevacVesti

Uskoro usvajanje Strategije razvoja poljoprivrede

Nacrta strategije desetogodišnjeg radzvoja poljoprivrede na teritoriji lazarevačke opštine naći će se ovih dana na sednici veća GO Lazarevac, a zatim i pred odbornicima Skupštine GO Lazarevac, najavio je član veća zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac. Strategija je urađenja u saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom u Beogradu i predstavlja krovni dokument od izuzetnog značaja za poljoprivrednike iz Lazarevca.

Stategija razvoja poljoprivrede GO Lazarevac mora biti u skladu sa zakonima naše zemlje ali i u skladu sa preporukama Evropske unije. Ovaj strateški dokument omogući će opštini da formira sopstvene fondove i da podsticajna sredstva usmerava u korist poljoprivrednika, a nakon detaljne analize i izrade strategije od strane najeminentnijih stručnjaka u Srbiji u ovoj oblasti uskoro će biti na dnevnom redu i skupštine GO Lazarevac.

Na osnovu ovog dokumeta, opština Lazarevac moći će da povlači sredstva iz predpristupnih fondova, kao i republičkih koji su namenjeni za podsticaj razvoju poljoprivrede. Jedna od preporuka strategije je i otvaranje mini klanice koja će biti od izuzetnog značaja za stočare.

Član veća GO Lazarevac Nenad Bačanac se zahvalio Sekretarijatu za privredu i poljoprivredu Beograda i istakao da je jako teško administraciju opštinsku i gradsku podrediti potrebama poljoprivrede. Bačanac je naglasio da su potrebe na terenu jedno a zakoni i administracija drugo. Pravi je uspeh kako rukovodstva opštine tako i ljudi u sekretarijatu da se te dve stvari spoje i od toga napravi dobra priča i odlični rezultati koje smo postigli rekao je Bačanac.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA