BeogradLazarevacVesti

Uskršnji humanitarni bazar u OŠ „Vojislav Voka Savić“

Uskršnji humanitarni bazar održan je u holu Osnovne škole „Vojislav Voka Savić“. Roditelji i mališani imali su priliku da kupe uskršnje ukrase i na taj način doprinesu ovom humanitarnom događaju. Nastavnik likovne kulture Vlada Petrović istakao je da je sličan bazar održan i za Novu godinu i da se nada da će ovo postati tradicionalni događaj ove obrazovne ustanove koji će se održavati bar dva puta godišnje. U ponudi su bili radovi mališana od prvog do četvrtog razreda, ali i učenika starijih razreda.

Mališani Osnovne škole „Vojislav Voka Savić“ imali su kreativne radionice šaranja stiropor jaja ali i pravljenje drugih uskršnjih dekoracija koji su ovom prilikom prodavani na Uškršnjem bazaru koji je organizovan u humanitarne svrhe. Deca su kroz ovaj vid rada razvijala maštu i kreativnost i u isto vreme učili da budu humani i da pomažu jedni drugima, istakao je za Rtv Gem nastavnik likovne kulture Vladimir Petrović.

Pitali smo mališane šta su oni pravili i da li su se zabavili tokom ovih kreativnih radionica, a ekipa televizije Gem dobila je zanimljive i iskrene dečije odgovore.

Petrović je istakao da je u toku još jedna akcija, a to je akcija skupljanja starog papira u kojoj učestvuju učenici i nastavnici ove škole. Papir će se na kraju odneti na reciklažu a dobijeni novac, biće upotrebljen u humanitarne svrhe, kazao je Petrović.

Glavni cilj ovog bazara je da deca pokažu svoju kreativnost, da se druže, ali i da na taj način nauče da budu humani, jer je humanost najveća vrlina jednog čoveka, istakao je nastavnik likovne kulture Vladimir Petrović.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA