BeogradLazarevacVestiZdravlje

Uspešna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u Lazarevcu

Crveni krst Lazarevac u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije organizovao je u Centru za kulturu Lazarevac redovnu zimsku akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. Akciji se odazvao veliki broj davalaca koji su još jednom dokazali da Lazarevac spada među najhumanije opštine u zemlji. Do 14 časova donirano je preko 100 jedinica krvi, rekla nam je Jelena Petronijević iz lazarevačkog Crvenog krsta i dodala da je protekla godina bila izuzetno uspešna, tokom koje je prikupljeno više od 3300 jedinica dragocene tečnosti.

Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi

U Centru za kulturu Lazarevac održana je redovna akcija zimske kampanje dobrovoljnog davalaštva krvi u organizaciji Crvenog krsta Lazarevac i Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Dobrovoljni davaoci

Akciji se odazvao veliki broj plemenitih Lazarevčana koji su strpljivo čekali u redu kako bi donirali krv i na taj način bili u prilici da nekome spasu život. Do 14 časova prikupljeno je preko 100 jedinica krvi.

Prema rečima Jelene Petronijević protekla godina bila je izuzetno uspešna za lazarevački Crveni krst tokom koje je prikupljeno više od 3300 jedinica krvi.

Donirane jedinice krvi

Naredna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi biće sprovedena 27. februara u Fabrici energetske opreme u Vreocima, kada i počinje kampanja u Rudarskom basenu „Kolubara“. U akciji mogu da učestvuju i građani koji nisu zaposleni u „Kolubari“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA