LazarevacVesti

Uspešna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi Udruženja „Ujedinjeni za Lazarevac“

Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ sprovelo je još jednu uspešnu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije.

Akcija davalaštva krvi

Ovo Udruženje, poznato po svom humanom radu, u sklopu akcije davanja krvi, organizovalo je i prikupljanje novčanih sredstava za našu sugrađanku Sofiju Markuljević, devojčicu rođenu 2019. godine, koja je obolela od retke, ali izuzetno progresivne i smrtonosne bolesti – spinalne mišićne atrofije tip 1.

Akcija za Sofiju

Ovo je sedamnaesta akcija dobrovoljnog davalaštva krvi koju organizuje Udruženje „Ujedinjeni za Lazarevac“. Kao i do sada, Lazarevčani su dokazali zbog čega spadaju među najhumanije u zemlji jer je samo do 12 časova prikupljeno više od 70 jedinica ove dragocene tečnosti, kaže Miodrag Milićević.

Miodrag Milićević
Miodrag Milićević

Članovi Udruženja još jednom su zahvalili sugrađanima što se redovno odazivaju svim humanitarnim akcijama koje sprovode.

Otkad su počeli sa organizovanjem akcija dobrovoljnog davalaštva krvi, članovi Udruženja su uz pomoć humanih Lazarevčana prokupili je više od 2000 jedinica krvi.

Ujedinjeni za Lazarevac

Institut za transfuziju krvi pohvalio je Udruženje „Ujedinjeni za Lazarevac“ na izuzetnoj saradnji i velikoj humanosti, kaže Dušan Serafimović, organizator ispred ove institucije.

Dušan Serafimović
Dušan Serafimović

Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ nakon ove uspešne akcije neće stati sa aktivnostima. Nastavljaju i dalje svoju humanu misiju po kojoj su poznati, pa će i u narednom periodu biti ovakvih i sličnih događaja u cilju pomoći sugrađanima ali i ljudima kojima je potrebna pomoć, širom naše zemlje.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA