Uspešna godina za školu „Vojislav Voka Savić“

Polaganjem kombinovanog testa, budući srednjoškolci su završili malu maturu. Test iz srpskog jezika bio je održan 23. juna, a iz matematike dan kasnije. Prvi preliminarni rezultati na nivou škole biće objavljeni 27. juna, dok se objavljivanje konačnih rezultata očekuje 02. jula. Direktor Osnovne škole „Vojislav Voka Savić“ Nenad Živanović izjavio je da je zadovoljan uspehom svojih učenika, koji su tokom ove školske godine postigli zapažene rezultate na mnogim takmičenjima.

Učenici OŠ "Vojislav Voka Savić"

Ministarstvo Prosvete je detaljnim instrukcijama upoznala i obučila sve školske uprave i pregledače koji su učestvovali na polaganjima završnih ispita, a o tome kako je proteklo polaganje kombinovanog testa razgovarali smo sa Nenadom Živanovićem, direktorom OŠ „Vojislav Voka Savić“.

Nenad Živanović
Nenad Živanović

Ova generacija osmaka je prva koja je svoje školovanje završila u potpuno novim okolnostima koje su bile aktuelne u porethodnom periodu u smislu onlajn nastave, a zbog čega su u planu izrade ozbiljnih studija koje će proceniti uticaj na proces obrazovanja u takvim uslovima.

Iako podeljeni u grupe, uečnici su uspešno savladali i prošli kroz pripremnu nastavu koja je bila organizovana u trajanju od dve sedmice, za koliko je školska godina i kraće trajala za učenike osmih razreda.

 OŠ "Vojislav Voka Savić"

Učenici OŠ Vojislav Voka Savić su  u prethodom periodu ostvarili zapažene rezultate na državnim nivoima takmičenja i dominatno je najuspešnija škola u tom smislu na teritoriji opštine Lazarevac i među zapaženijima na nivou Grada Beograda.

Poseban uspeh i ponos škole čine učenici koji su svoje vrhunske rezultate ostvarili iz matematike, vođeni velikom ljubavlju i entuzijazmom nastavnika Petra Mijaljevića, koji godinama sa uspehom prenosi svoje veliko znanje.

 

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA