BeogradLazarevacVesti

Uspešno polugodište lazarevačke Gimnazije

Prvo polugodište obeleženo korona izazovima se bliži kraju. Gimnazija u Lazarevcu je poštujući epidemiološko mere najpre imala kombinovanu nastavu, dok su sada časovi u potpunosti online. Svojevrstan uspeh je realizacija projekata na investicionom održavanju škole. Uz podršku Sekretarijata za obrazovanje Grada Beograda, GO Lazarevac i JP EPS izvršena je sanacija dela krova, zamena podova u delu učionica, zbornici i biblioteci, rekonstrukcija  stepeništa. Direktorka Gimnazije Jasna Marković  istakla je de se nakon četrdeset godina  kraju  privodi legalizacija objekta Gimnazije, što je osnovni preduslov za planirane obimnije projekte.

gimnazija 1

Polugodište od čijeg smo početka svi strepeli  polako se privodi kraju. Učenici Gimnazije su na samom početku  imali kombinovanu nastavu. Svi razredi su deljeni na grupe od maksimalno 15 učenika. Učenici su jedne nedelje išli u školu , a druge predavanja pratili online. Ovaj način izvođenja nastave pokazao je dosta nedostataka, i zakomplikovao u organizacionom smislu i predavanje i učenje. Prelazak u online učionicu pokazao se kao bolja alternativa.

gimnazija 2Želja i zaposlenih i učenika je da se čim to epidemiološki uslovi dozvole pređe na klasičan vid nastave. Gimnazija je spremna za svoje učenike, a u međuvremenu realizovani su brojni investicioni projekti.  Gradski sekretarijat za obrazovanje obezbedio je sredstva za sanaciju dela krova.

gimnazija 3Pandemija je promenila i prioritete pa je sredstvima za učešće na međunarodnom takmičenju promenjena namena. Donatori su se složili da umesto učešća na prestižnom takmičenju koje je otkazano, učenici dobiju nove podove u biblioteci i nekoliko učionica. U narednoj godini biće sređene i preostale četiri učionice.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA