Uspešno sprovedena jesenja akcija čišćenja grada

Javno preduzeće za komunalnu privredu “Lazarevac” uspešno je sprovelo jesenju akciju čišćenja grada. Ovo je bila volonterska akcija a učestvovalo je više udruženja, sportskih klubova i javnih preduzeća. Akcija je sprovedena na 11 lokacija u gradu i očišćeno je ukupno 10 deponija na periferiji grada. Lazarevačko komunalno preduzeće je kao i proletos, obezbedilo svu neophodnu mehanizaciju i opremu za sve koji su učestvovali u uređenju opštine Lazarevac.

Javno preduzeće za komunalnu privredu “Lazarevac” sličnu akciju sprovelo je i ovog proleća a organizacija uklanjanja deponija i smeća postaće tradicionalna. Akcija je započeta u subotu 5. oktobra kada je očišćeno jezero Stara Očaga. Drugog dana svi građani koji su dobrovoljno čistili svoj grad našli su se na ukupno 11 lokacija a uklonjeno je i 10 divljih deponija. Ispred komunalnog preduzeća svim sugrađanima se zahvalila Milica Todorović i istakla da će i ubuduće biti sličnih akcija u cilju da naš grad bude čistiji. I ovaj put JPKP “Lazarevac” je obezbedilo neophodnu mehanizaciju i opremu.

Milica Todorović, JPKP "Lazarevac"
Milica Todorović, JPKP “Lazarevac”

Zaposleni u lazarevačkom komunalnom preduzeću ovaj put su čistili oblast oko ritejl parka Stop shop gde su odnete velike količine smeća.

Odbojkaški klub Lazarevac nije prvi put uzeo učešće u akciji uređenja Lazarevca. Ističu da će se rado odazvati svaki put kada se organizuju slične akcije. Uređenje prostora oko SRC “Kolubara” sprovelo je oko 50 devojčica ovog kluba koje su na ovaj način pokazale da su, pored sportskih uspeha, pokazale visok nivo svesti u očuvanju životne sredine i da mogu biti uzor i starijima.

Svake prve subote u mesecu po prijavi sugrađana JPKP “Lazarevac” organizuje i odvoženje kabastog smeća. Ovom prilikom uputili su apel sugrađanima da prijave deponije ali i uzmu učešće u narednim akcijama uređenja grada.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA