Usvojen budžet GO Lazarevac za 2021. godinu

GO Lazarevac će u 2021. godini raspolagati budžetom čiji je obim 990 915 284 dinara, usvojeno je na 5. sednici Skupštine GO Lazarevac. Planirana sredstva su za 103 milion veća u odnosu na budžet sa kojim je završena godina. Takođe budžet je i za 242 miliona manji u odnosu na onaj koji je usvojen krajem prošle godine.  Lazarevac je u vrhu opština na teritoriji Grada Beograda po visini budžeta, veća sredstva u opštinskoj kasi imaće jedino Obrenovac. Planiranjem budžeta 34 odsto sredstava je opredeljeno za investiciona ulaganja.

lazarevac 1Na samom početku poslednje sednice Skupštine opštine Lajkovac u 2020. godini odbornicu su minutom ćutanja odali počast svima koji su izgubili bitku u borbi sa covidom 19. Na dnevnom redu sednice bilo je 20 tačaka.  U skraćenom postupku odlučivalo se o 16 tačaka. Ključna tačka ove sednice bila je vazana za budžet kojim će opština Lazarevac raspolagati u 2020. godini. Opštinska kasa će tokom naredne godine biti 990 915 284 dinara. Budžet je uravnotežen, rashodi i izdaci su usaglašeni sa prihodima. Pored sredstava bitnih za funkcionisanje GO Lazarevac, mesnih zajednica i javnih preduzeća i ustanova planirana su sredstva za funcionisanje Saveta GO Lazarevac.

lazarevac 2Budžet je odbornicima u svom ekspozeu obrazložio predsednik GO Lazarevac Bojan Stević. Predsednik je podsetio da je zbog problema sa virusom korona ovogodišnji budžet smanjen za 372 miliona dinara. Ovaj budžet će u najvećem delu biti usmeren na investiciona ulaganja. Planirana je izgradnja 11 parkića za decu, 9 kapela u seoskim mesnim zajednicama, 4 doma kulture, rekonstrukcija 6 sportskih terena, rekonstrukcija parkova u Rudovcima i ispod Hotela Vis. Predsednik Stević je najavio da će uz podršku Grada Beograda biti izdvojeno 270 miliona dinara za asfaltiranje saobraćajnica.

Bojan Stević
Bojan Stević

Predsednik skupštine GO Lazarevac Bojan Sinđelić je čestitao građanima novi budžet i istakao da su manja sredstva u opštinskoj kasi posledica borbe protiv korona virusa.

skupština 4Na kraju sednice građanima i svojim kolegama odbornicima sa skupštinske govornice obratili su se predstavnici svih odborničkih grupa, predsednik i zamenik predsednika opštine, kao i predsednik skupštine. Oni su građanima Lazarevca uputili najlepše čestitke za predstojeće praznike.

 

 

 

 

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA