BeogradLazarevacVesti

Usvojen budžet opštine Lazarevac za 2022. godinu

U sali Centra za kulturu Lazarevac održana je 12. sednica Skupštine Gradske opštine Lazarevac na kojoj su odbornici raspravljali o deset tačaka dnevnog reda. Odbornici su usvojili budžet opštine za 2022. godinu u iznosu od 1 059 245 938 dinara, što je i bila glavna tačka poslednje sednice u ovoj godini. Odbornici su konstatovali ostavku člana Veća Gradske opštine Lazarevac Aleksandra Bulatovića i na njegovo mesto izabrali Jovanu Davidovac, diplomiranog ekonomistu. Na sednici su produženi mandati vršiocima dužnosti direktora Centra za kulturu i Javnog preduzeća za izgradnju Lazarevca Marku Mijuškoviću i Milanu Plataniću.

Odbornici Skupštine Gradske opštine Lazarevac

Odbrnici Skupštine Gradske opštine Lazarevac razmatrali su na 12. sednici deset tačaka dnevnog reda. Većinom glasova usvojen je budžet za 2022. godinu i on iznosi 1 059 245 938 dinara. Obrazlažući budžet za narednu godinu, predsednik opštine Bojan Stević je rekao da su značajna sredstva opredeljena za zaštitu životne sredine, za održavanje kanalizacione mreže, zelenih površina, izgradnju parkića za decu.

Bojan Stević
Bojan Stević

Sredstva su opredeljena i za izradu projektne dokumentacije za kanalizacionu mrežu u Mesnoj zajednici Zagorka Dragović i Gornji grad i zaseok Crne Bare u Šopiću. Tokom naredne godine biće nastavljena izgradnja i završetak 11 kapela u seoskim mesnim zajednicama i sanacija šest domova kulture. Predsednik Stević je najavio i da će sva tri bunara na izvorištu Peštan do kraja januara biti stavljena u funkciju.

Sednica u Lazarevcu

Predsednik Skupštine Gradske opštine Lazarevac Bojan Sinđelić rekao je da je zadovoljan na koji način će budžet biti sproveden u narednoj godini. Istakao je da će pored budžetskih sredstava opština Lazarevac raspolagati i sredstvima Grada Beograda i Republike Srbije.

Bojan Sinđelić
Bojan Sinđelić

Član Veća Aleksandar Bulatović podneo je ostavku na tu funkciju a odbornici su na njegovo mesto izabrali diplomiranog ekonomistu Jovanu Davidovac. Na sednici su usvojeni izveštaji o radu Turističke organizacije i Predlog Rešenja o davanju prethodne saglasnosti Upravnom odboru Prvog prigradskog pozorišta za raspisivanje i sprovođenje javnog konkursa za imenovanje direktora ove ustanove kulture.

Sednica u Lazarevcu

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević i predsednik Skupštine Bojan Sinđelić ovom prilikom čestitali su svim građanima predstojeće novogodišnjie i božićne praznike.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA