Usvojen predlog Lokalnog plana upravljana otpadom GO Lazarevac

Na 14. redovnoj sednici Skupštine GO Lazarevac odbornici su usvojili predlog lokalnog akcionog plana upravljanja otpadom za period 2021-2031. godine. Pored komunalnog otpada, čije je rešavanje glavni cilj ovog dokumenta, značajan deo posvetiće se i drugim vrstama otpada, kao i otpadu koji poseduje opasna svojsta. Odbornici su o ovoj tački raspravljali konstruktivno a predsednik skupštine Bojan Sinđelić ocenio je da je rasprava bila demokratska a ova tačka i najvažnija. Na ovom zasedanju predstavnici lazarevačkog parlamenta potvrdili su i mandat odbornici Jeleni Radosavljević sa liste SNS-a, a usvojeno je i rešenje o imenovanju Stele Stanišič na mesto predsednika Nadzornog odbora Turističke organizacije opštine Lazarevac.

Odbornici glsanje

Lokalni plan upravljanja otpadom je zakonska obaveza svih opština a samim tim i GO Lazarevac. U skladu sa zakonom o planu upravljanja otpadom u našoj zemlji za period od 2021-2031. godine opština Lazarevac je 2010. godine opredelila za regionalni pristup upravljanju otpadom sa još 10 opština i formirala Regionalni centar „Eko Tamnava“. Ovaj plan podrazumeva da se proširi obuhvat u upravljanju otpadom koji trenutno iznosi oko 75 odsto. Neadekvatno upravljenje otpadom na teritoriji opštine Lazarevac rezultiralo je time da je u toku 2020. godine evidentirano preko 30 divljih deponija.

Skupština GO Lazarevac

Svakako najvažnija tačka izazvala je i polemiku među odbornicima a predsednik Skupštine Bojan Sinđelić napomenuo je da je važno da je ova tačka usvojena a da su odbornici svakako imali konstruktivne primedbe.

Bojan Sinđelić
Bojan Sinđelić

Predsednik Skupštine čestitao je i Steli Stanišič koju su odbornici jednoglasno izabrali na mesto predsednika Nadzornog odbora Turističke organizacije.

Na pitanje novinara da li će biti održana vanredna sednica na kojoj će se raspravljati o rešavanju problema narkomanije u opštini Lazarevac, Sinđelić kaže da će rešavanje ovog važnog problema biti jedna od glavnih tema kojoj će se pristupiti ozbiljno i temeljno.

glsanje Skupština

Naredno skupštinsko zasedanje planirano je u junu mesecu a do tada biće nastavljeni radovi na teritoriji opštine još intezivnije, zaključuje Sinđelić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA