BeogradLazarevacVesti

Uz poštovanje svih epidemioloških mera održana akcija „Šetajmo za zdravlje“

Planinarsko društvo „Vis“ i ove godine pod pokroviteljstvom GO Lazarevac priključilo se obeležavanju manifestacije „Dan pešačenja“, koja  se obeležava svakog 12. septembra. Planinarski savez Srbije organizator je akcije a Lazarevčani su se po 14. put priključili ovoj akciji. Zbog epidemioloških mera koje su na snazi, ovogodišnja manifestacija nije imala tradicionalnu organizovanu kolonu i masovno okupljanje na početku događaja, već su se građani pojedinačno priključivali  šetnji a redari su ih čekali na označenim tačkama staze „Poletarac“.

Dan pešačenja

Svetski dan pešačenja obeležen je u Lazarevcu tradicionalnom akcijom „Šetajmo za zdravlje – u susret jeseni“ a građani Lazarevca su ove godine bez organizovane kolone i većih grupa, izašli iz zatvorenih prostora na čist vazduh u šetnju od 7 kilometara. Kao i svake godine podršku ovoj manifestaciji pružila je GO Lazarevac a organizatori i učesnici ispoštovali su sve epidemiološke mere. Akcija je organizovana po 14. put.

Šetajmo za zdravlje

U cilju promovisanja zdravih stilova života, poboljšanja psihičkog i fiziškog zdravlja ova akcija uspešno se organizuje godinama unazad a prethodne je bila jedna od najmasovnijih u Srbiji. U Lazarevcu je tada šetalo preko 650 učesnika, kaže Verica Vasiljević predsednica PD „Vis“.

Verica Vasiljević
Verica Vasiljević

Planinari iz „Visa“ kažu da je na njhovim akcijama najviše mališana, što ih posebno raduje, jer žele da upravo oni kasnije postanu novi planinari i zaljubljenici u prirodu od malih nogu.

Redari su bili postavljeni na 17 tačaka staze „Poletarac“ a do Drena i nazad stazom dugom 7 kilometara pešačilo se sat i po vremena. Lepo vreme i dobro raspoloženje učesnika obeležilo je ovogodišnju akciju, koja nažalost, zbog pandemije koronavirusa, nije mogla biti održana u većem broju.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA