BeogradLazarevacVesti

U utorak 15. septembra 27. izložba pčelarstva „Dani pčelarstva Kolubara 2020.“

U organizaciji Udruženja pčelara „Budućnost“ u utorak 15. septembra na platou ispred Rudarske česme biće održana 27. izložba pčelarskih proizvoda „Dani pčelarstva Kolubara 2020.“. Podršku manifestaciji pružila je GO Lazarevac a ove godine će izostati kulturno-umetnički program i predavanja zbog epidemioloških mera koje su i dalje na snazi. Izložba će trajati od 08 do 20 časova a na štandovima će se predstaviti do 20 izlagača kako iz Lazarevca, tako i susednih opštine.

Pčelarska izložba

Manifestcaija „Dani pčelarstva Kolubara 2020.“ ove godine biće održana na platou ispred Rudarske česme a posetiocima će biti ponuđeni proizvodi od meda i pčelarska oprema. Kako bi se ispoštovale sve epidemiološke mere, biće i smanjen broj izlgača a izostaće i program koji je pratio prethodne manifestacije, kao i pčelarska predavanja, kaže Mihajlo Belošević predsednik Udruženja pčelara „Budućnost“.

Mihajlo Belošević
Mihajlo Belošević

Pčelari kažu da će se na izložbi naći proizvodi od meda koji se ove godine prodaje po znatno skupljoj ceni. „Zlato“ u tegli se u veleprodaji može naći po ceni od 6,2 evra za kilogram, a u maloprodaju cena je znatno veća, kaže Belošević.

Med

Loša godina za pčelare ostavila je posledica i na količinu meda, upkos tome što je bagrem sa prvim lepim danima i lepo cvetao. Nakon par uzastopnih kišnih dana, pčelari su uspeli da navrcaju male količine meda od bagrema. Sezona je dodatno loša i zbog pandemije koronavirusa, a zbog vanrednih mera pčelari nisu mogli na vreme da spreme svoje pčele za ispašu.

Pčelari

Posetiocima pčelarske izložbe u utorak biće ponuđen kvalitetan, pravi med kako iz naših krajeva, tako i iz okolnih mesta. U utorak 15. septembra pčelari će se sa građanima Lazarevca družiti od 08 do 20 časova na platou ispred Rudarske česme.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA