BeogradLazarevacVesti

Većina Lazarevčana ove godine na odmor u Grčku i Tursku

U odnosu na prethodne godine, interesovanje turista iz Lazarevca nije se promenilo kada je reč o izboru destinacije, pa i ove sezone naši sugrađani najviše će letovati u Grčkoj, dok je druga najtraženija destinacija Turska. Ova sezona je jako dobra, kaže Marina Stevanović iz agencije „Albatros“ i napominje da je Grčka i dalje destinacija broj jedan zbog toga što je najbliža, najtoplija a i ukinula je sve epidemiološke mere, pa za odlazak u ovu zemlju nije potrebna ni potvrda o vakcinaciji. Za odlazak u Tursku neophodan je antigenski test, kaže vlasnica agencije „Albatros“ i dodaje da je manje interesovanje turista za Crnu Goru i Albaniju. Cene aranžmana su nešto više u odnosu na prethodne godine.

Agencija Albatros

Nakon skoro dvogodišnje pauze zbog epidemije korone, ovogodišnju letnju sezonu Lazarevčani će uglavnom provesti u Grčkoj i Turskoj, tradicionalno najatraktivnijim destinacijama za letovanje, a naročito u predsezoni maju i junu. Ovu letnju sezonu turistički radnici ocenjuju kao odličnu i dodaju da je Grčka ove godine ukinula sve epidemiološke mere, pa vam je za odlazak u ovu zemlju neophodan samo pasoš. Za boravak u Turskoj neophodan je antigenski test a ukoliko se odlučite da putujete preko agencije „Albatros“ ovaj test uz popust koštaće vas samo 1.200 dinara, kaže za RTV Gem Marina Stevanović, vlasnica agencije.

Marina Stevanović
Marina Stevanović

S druge strane, u odnosu na prethodnih deset godina primetno je veliko smanjenje interesovanja turista za boravak u Crnoj Gori preko turističkih agencija, kao i Albaniju.

more letovanje
more

Cene aranžmana, u odnosu na prethodnu godinu, su nešto više a najviše novca za letovanje neophodno je izdvojiti za odlazak u Egipat.

Agencija „Albatros“ svojim klijentima nudi i popuste pri gotovinskom plaćanju, plaćanje na odloženo ali i pogodnosti za radnike Javnih preduzeća.

Jek sezone je u junu mesecu ali u agenciji „Albatros“ kažu da se prodalo dosta aranžmana i za maj mesec. Veliko interesovanje vlada i za jednodnevne izlete u banje, na planine…

Svesni činjenice da danas brzo živimo, jedan od ventila da pobegnemo od svakodnevnice jeste i putovanje, pa se naši sugrađani uprkos lošoj ekonomskoj situaciji ipak odlučuju za odlazak na letovanje.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA