BeogradLazarevac

Veliko nevreme zadesilo opštinu Ljig

Jako nevreme zadesilo je juče u popodnevnim časovima opštinu Ljig. Najviše su nastradale mesne zajednice u kačerskom kraju. Na teren su, odmah po prestanku padavina, izašli predsednik opštine Dragan Lazarević i načelnik opštinske uprave Stevo Vranešević. U najugroženijim mesnim zajednicama proglašena je vanredna situacija.

opština-Ljig-2

Poplave, koje su juče nakon snažnog nevremena zadesile opštinu Ljig, srazmerne su onima iz 2014. godine. Snažno nevreme koje je u sredu popodne protutnjalo zapadnom Srbijom, izazvalo je štetu i u delu ljiške opštine. Bujice su najviše štete prouzrokovale u kačerskom kraju, gde je u 10 sela proglašena vanredna situacija.

Poplavljene su njive, putevi, a nabujala voda odnela je kilometre seoskih puteva i nekoliko mostova i ćuprija. Najviše su pogođeni Belanovica i Kozelj u kojima su pod vodom ostale mnoge kuće. Domaćinstvo porodice Petrović skoro je u potpunosti uništeno.

U selu Kozelj, došlo do urušavanja mosta, zbog čega je nekoliko domaćinstava odsečeno.

U prekidu je i put koji spaja MZ Kozelj i Belanovicu, u dužini od 4,5 kilometara, zbog nanosa velike količine drveta i mulja. Čim se izvrši uviđaj, poslaćemo sve raspoložive ekipe da izađu na teren kako bi osposobili taj deo – rekao je Lazarević.

Dragan Lazarević, predsednik opštine Ljig

Ekipe Opštine Ljig su na terenu, radi evidentiranja nastale štete. Predsednik opštine dodaje da pomoć očekuju i od Vlade Srbije, kako bi u što kraćem roku bile sanirane posledice.

Predsednik opštine Dragan Lazarević je rekao da je naseljeno mesto Belanovica ostalo bez vode i da su ekipe na terenu kako bi što pre sanirali kvar, dok su cisterne već postavljene. U devet sela je proglašena vanredna situacija, a najverovatnije će se to učiniti u još dve, rekao je Lazarević i naveo da je, prema procenama sa terena, nevreme najviše pogodilo MZ Kozelj, a tu su i Brančići, Ivanovica, Poljanice, Šuci, Živkovci, Belanovica, Kalanjevci.

Snimak: LJIG INFO Raško Stepanović/Andrijana Srećković

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA