Vesić: Mladenovac i Lazarevac na mapi BG voza

Grad Beograd je zajedno sa „Železncama Srbije” dogovorio da se linije Bg voza prošire do Lazarevca i Mladenovca, što će žiteljima ovih prigradskih opština obezbediti brzu vezu sa centrom prestonice.

Sistem Bg voza je najtačniji i najsigurniji deo javnog prevoza, a njegovim linijama, koje su trenutno redukovane zbog rekonstrukcije pruge, dnevno se u proseku preveze oko 35.000 putnika.

– Odluka o proširenju linija veoma je važna za stanovnike navedenih prigradskih opština. U narednih nekoliko nedelja imaćemo tri polaska iz Mladenovca prema Beogradu i četiri u suprotnom smeru. Polasci će biti u špicu, između 6 i 7 sati ujutru i 15 i 17 časova po podne. Za početak toliko možemo da uradimo, jer se pruga rekonstruiše i nema mogućnosti za više polazaka – kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On navodi da će produžena linija do Lazarevca biti puštena 8. decembra.

– Tada će i ova prigradska opština biti povezana sa Beogradom, kao i Barajevo. U planu je da odmah krenemo s polascima na pola sata – objašnjava zamenik gradonačelnika.

Imali smo sastanak sa „Železnicama Srbije” i dogovorili smo se da sve stanice BG voza budu preuređene, navodi Vesić.

– Pravi se plan rekonstrukcije svake stanice, koja će imati validatore, tačnije fizičke prepreke, što znači da bez „bus plus” karte neće moći da se uđe. Uz to, dogovorena je i rekonstrukcija stanice „Vukov spomenik”. Grad će naredne godine kompletno rekonstruisati plato iznad stanice, a „Železnice Srbije” samu stanicu – pojasnio je zamenik gradonačelnika.

U srpskoj prestonici postoji 476 linija autobusa, tramvaja, trolejbusa i BG voza. Svakog dana javni prevoz koristi 2,5 miliona putnika, a njegova vozila pređu 436.000 kilometara.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA