BeogradLazarevacVesti

Vesić obišao radove na izgradnji podzemne garaže u Lazarevcu, radovi teku planiranom dinamikom

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić sa saradnicima obišao je radove na izgradnji garaže u Karađorđevoj ulici u Lazarevcu. U toku je izgradnja dve garaže. U prvoj fazi grade se 44 parking mesta, u drugoj 94, ukupno 138, istakao je Vesić i dodao da će se na platou nalaziti fontana, dečije igralište i nove zelene površine. Po završetku projekta „Bg voz“, građani Lazarevca će imati voz na svakih 10 minuta u špicu, a van špica na 45 minuta, koji će voziti do centra Beograda. U pitanju je jedan od najznačajniji projekata koji će saobraćajno integrisati čitav grad, rekao je Vesić.

Lazarevac je jedna od najlepših opština Grada Beograda istakao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika, prilikom posete lazarevačkoj opštini. Ovom prilikom posetio je radove na izgradnji podzemne garaže u centru Lazarevca, kojom će se obezbediti dodatna parking mesta, ukupno 138, što je značaj broj, rekao je Vesić. Podsetio je da se radi kosturnica u Hramu Svetog velikomučenika Dimtrija, po kojoj je Lazarevac poznat.

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda
Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda

Ovo što danas vidite iza nas, to je dokaz kako izgleda naša politika i koliko se trudimo da svaki deo Beograda bude razvijen. Čuo sam priče da garaža u centru Lazarevca nije potrebna a ja mislim da su u svakom delu Beograda potrebne i garaže i uređeni trgovi, fontane. Lazarevac je naselje za sebe, jedno od najlepših u Beogradu i svakako zaslužuje da bude urbanizovan. Sada ćemo imati dve garaže sa ukupno 138 parking mesta. Na platou iznad garaže biće urađena fontana, dečije igralište, novo zelenilo i onda Lazarevac dobija još jedan pravi trg i ljudi koji žive ovde moći će da se osećaju da su građani istog reda kao i svi drugi građani Beograda. To je naša politika, da svi građani bez obzira gde žive imaju isti komfor života. Nije lako to dostići, jer su prigradske opštine bile zapostavljene ali sada sa ovim budžetom možemo da uradimo stvari koje su nekada izgledale kao luksuz- izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Ono čime sam ja najviše ponosan je BG voz. Kada budemo završili ovaj projekat, građani Lazarevca imaće u špicu svakih 10-12 minuta voz za centar Beograda, van špica na 45 minuta- dodaje Goran Vesić.

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević istakao je da radovi na izgradnji prve faze podzemne garaže, koja se nalazi ispred zgrade opštine teku planiranom dinamikom, i očekuje se da će prva faza biti završena do početka maja, ako vremenski uslovi to dozvole. Po završetku prve faze, uslediće radovi na izgradnji druge faze, koja se prostire ispod zgrade „Erca“, istakao je Stević i dodao da se paralelno sa ovim radovima očekuje početak radova na uređenju pešačkih staza i izgradnji dodatnog parking prostora, kao i postavljanje javne rasvete u Karađorđevoj i ulici Dimitrija Tucovića, sve do Saveza. Ovim radovima obezbediće se 39 novih parking mesta sa zelenilom. U februaru se očekuju i radovi na izgradnji nove kanalizacione i vodovodne mreže u ulici Milovana  Lazarevića prema Mesnoj zajednici Županjac, u dužini od 1150 metara.

Bojan Stević, predsednik Gradske opštine Lazarevac
Bojan Stević, predsednik Gradske opštine Lazarevac

Radovi na igradnji prve podzemne garaže, prve faze, u Karađorđevoj ulici idu planiranom dinamikom. Nas očekuje početkom meseca maja ako vremenski uslovi to dozvole, završetak radova na prvoj fazi, nakon čega nastavljamo radove na drugoj fazi garaže ispod zgrade Erca. Paralelno sa ovim radovima očekuje nas nastavak radova na uređenju pešačkih staza, izgradnju dodatnog parking prostora, javne rasvete u Karađorđevoj i ulici Dimitrija Tucovića gde ćemo dobiti dodatnih 39 parking mesta sa novim drvoredom i zelenilom – dodaje Bojan Stević.

Stević je podsetio da tokom marta počinje izgradnja nove veletržnice u Lazarevcu. Ovaj projekat se radi uz podršku Grada Beograda.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA