Školska slava Sveti Sava u „Vokinoj“ školi

Osnovna škola „Vojislav Voka Savić“ obeležila je u uslovima pandemije školsku slavu Svetog Savu. Uz tradicionalnu Svetosavsku himnu počela je priredba, a potom je usledilo sečenje slavskog kolača. I ove godine svečana priredba bila je posvećena životu, liku i delu utemeljivača Srpske pravoslavne crkve i prvog srpskog prosvetitelja Svetog Save. Domaćin slave ove godine bila je nastavnica engleskog jezika Danijela Čitlučanin, a slavu je preuzela učiteljica Jasmina Jovanović.

Priredba u OŠ Vojislav Voka Savić

U spomen na život, lik i delo utemeljivača Srpske pravoslavne crkve i prvog srpskog prosvetitelja Svetog Save i ove godine svoju slavu obeležile su sve osnovne i srednje škole na teritoriji naše opštine. Savindan se od polovine 19. veka slavi kao školska slava ali i kao zaštitnik zanata. OŠ “Vojislav Voka Savić“ proslavila je ovaj praznik priredbom koju po tradiciji pripremaju učenici mlađih razreda. Prisutnima se obratio starešina Hrama Svetog velikomučenika Dimitrija Marko Mitić.

Priredba u OŠ Vojislav Voka Savić

Sveti Sava ustanovljen je za školsku slavu 1840. godine i obeležava se 27. januara. Tog dana sve škole imaju radni, ali nenastavni dan, a tako je bilo i u OŠ „Vojislav Voka Savić“. U holu ove ustanove izloženi su i nagrađeni radovi sa likovnog konkursa, dok su učenici koji su bili najbolji na literarnom Svetosavskom konkursu dobili prigodne nagrade.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA