”Veslamo u praistorijsku Grčku” naziv je novog ciklusa kreativnih radionica vajara Dušana Rajšića

”Veslamo u praistorijsku Grčku” naziv je novog ciklusa kreativnih radionica akademskog vajara Dušana Rajšića, tokom koje umetnik koristi veslo kao sredstvo čijom transformacijom stvara motive slične antičkim. Na kreativan i zabavan način umetnik objašnjava simboliku antičkih predmeta i otvara vrata istorije umetnosti za korisnike Dnevnog boravka za decu sa poteškoćama u razvoju. Na ovaj način nastavljena je saradnja umetnika sa ovom ustanovom.

Na talasima mašte i kreativnosti umetnik Dušan Rajšić i korisnici Dnevnog boravka za decu i omladinu sa posebnim potrebama tokom ove radionice ispričali su priču o kolevki Zapadne civilizacije, praistorijskoj i antičkoj Grčkoj, koja je obeležila moderan svet u gotovo svim aspektima života. I kao većina pustolovina i ova je započela jednim zaveslajem.

Kako umetnik kaže na ovim radionicama otkriva magiju kojom postiže metamorfozu vesla u lutku, lutke u balerinu. Neživog u živo i razigrano.

Na ovaj način nastavljena je uspešna saradnja Dnevnog boravka i Dušana Rajšića, a kao deo radionice i zaposleni u ovoj ustanovi morali su da imaju adekvatne maske.

Radionica će biti nastavljena tokom narednog perioda i sa mališanima predškolske ustanove i najmlađim osnovcima. Radovi će biti izloženi na kraju ciklusa što je deo projekta ”Od odbačenog do korisnog”.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA