Vidovdanska smotra folklora KUD Diša Đurđević

Na platou kod Rudarske česme, u organizaciji Kulturno umetničkog društva „Diša Đurđević“ iz Vreoca organizovana je tradicionalna Vidovdanska smotra folklora. Pored domaćina, publici su se predstavili i gosti iz Ljiga, Debeljače, Idvora, Resnika, Topole i Čačka. Smotra folklora održana je u sklopu obeležavanja manifestacije „Dani Lazarevca“.

Vidovdanska smotra folklora

Kulturno umetničko društvo „Diša Đurđević“ iz Vreoca organizovalo je tradicionalnu vidovdansku smotru folklora sa gostima, u okviru obeležavanja manifestacije „Dani Lazarevca“. Prisutnima su se na platou kod Rudarske česme predstavili dečiji ansambli ovog kulturno umetničkog društva sa više koreografija.

Vidovdanska smotra folklora

Među gostima vidovdanske smotre folklora našlo se i Kulturno umetničko društvo „Mladost – Avala“ iz Resnika, kojem je ovo treći nastup na ovoj manifestaciji. Oni su se predstavili sa dečijim ansamblom.

Vidovdanska smotra folklora

Kulturno umetničko društvo „Diša Đurđević“ već tokom jula meseca očekuje nastup u Nišu, a u drugoj polovini avgusta i u Somboru. U planu je odlazak u Grčku, ali će taj nastup zavisiti od epidemiološke situacije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA