BeogradLazarevac

Više novca za poljoprivrednike u 2018. godini

Budžet Grada Beograda i GO Lazarevac namenjen za poljoprivredu tokom naredne godine biće veći nego tekuće godine, najavio je član veća GO Lazarevac Nenad Bačanac i izrazio zadovoljstvo realizovanim podsticajima tokom ove godine.

Poljoprivreda polako, korak po korak postajer ponos GO Lazarevac, istakao je član veća Nenad Bačanac i podsetio da je preko 100 poljoprivrednih domaćinstava ostvarilo podsticaj u ovoj godini.

Više novca za poljoprivrednike u 2018. godini

Budžet opštine je mnogo veći, ispunjavamo obećanje koje smo i predsednik i ja dali na početku mandata da će GO Lazarevac biti poznata po poljoprivredi, ne samo po industriji. – izjavio je Nenad Bačanac, član veća GO Lazarevac.

Poslednji javni poziv saveta za poljoprivredu GO Lazarevac u ovoj godini raspisan je za subvencionisanje voćnog sadnog materijala. Interesovanje poljoprivrednika bilo je iznad planiranog.

Apliciralo je duplo više poljoprivrednika n ego što smo imali sredstava ali su obezbeđena sredstva kako bi svi koji su se javili ostvarili subvencionisan voćno sadni materijal. – izjavio je Nenad Bačanac, član veća GO Lazarevac.

Nakon subvencionisane nabavke sadnog materijala, Bačanac preporučuje poljoprivrednicima da uz pomoć stručnog savetodavnog tima koji će oformiti GO Lazarevac konkurišu za republičke podsticaje za ogradu, zatim iz gradskog budžeta za navodnjavanje i protivgradnu zaštitu, a zatim ponovo za sredstva iz opštinskog budžeta za mašine za preradu voća, čime se zaokružuje investicioni ciklus i stvaraju uslovi za profesionalnu poljoprivrednu proizvodnju.

 

 

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA