BeogradLazarevacZdravlje

Obeležen Svetski dan borbe protiv HIV-a

Svetski dan borbe protiv side obeležen je u Lazarevcu u organizaciji GO, Saveta za mlade, Doma zdravlja i lazarevačkog Puls teatra. Tokom celog dana organizovani su razni sadržaji u cilju upoznavanja mladih sa činjenicama vezanim za prevenciju od HIV-a.

Znanjem i pozitivnim primerima najbolje se bori protiv straha i predrasuda. U tom smislu veoma je važno da se u još većoj meri podigne svest stanovnika o značaju prevencije i testiranja na HIV. U cilju prevencije i upoznavanja mladih sa ovim virusom i njegovim zadnjim stadijumom – sidom, Savet za mlade i Doma zdravlja organizovao je predavanje u velikoj sali opštine.

Bojan Veljkovic
Bojan Veljković

Danas je Svetski dan borbe protiv HIV-a. Gradska opština Lazarevac i Savet za mlade u saradnji sa udruženjem dramskih umetnika Lazarevca je organizovalo niz manifestacija za ovaj datum – izjavio je Bojan Veljković, član veća GO Lazarevac.

Predavanje je namenjeno učenicima osnovnih i srednjih škola, pre svega učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola i 1. i 2. razreda srednjih škola, sa ciljem da se učenici što više upoznaju sa svim činjenicama vezanim za prevenciju od HIV virusa. Iz Saveta za mlade kažu da kampanja prevencije HIV-a se ne završava 1. decembra, već je u planu da se tokom decembra posete sve škole sa teritorije GO Lazarevac, gde će se održati predavanje na ovu temu.

Uros Stolic
Uroš Stolić

Nama kao Savetu za mlade je bitno da pojačamo svest mladih Go Lazarevac što se tiče polno prenosivih bolesti kao i samog HIV-a. Zahvalio bih se na saradnji direktorima osnovnih i srednjih škola koji nam izlaze u susret što se tiče svih naših manifestacija. – izjavio je Uroš Stolić, Savet za mlade GO Lazarevac

Lazarevaćka omladina imala je priliku da povom Svetskog dana borbe protiv HIV-a pogleda i novu predsatvu lazarevačkog pozorišta „Dom Bernarde Albe“ a tradicionalna žurka i ove godine bila je organozovaan u kafiću „Darkwood pub“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA